Sürgősségi táska

2023.08.24. 14:19

Életmentő eszközt kapott a pécsi gyermekklinika

Egy komplex eszközzel, úgynevezett sürgősségi táskával gyarapodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja, a Kozármislenyi Rotary Clubnak köszönhetően, írja közleményében az egyetem.

Teol.hu

Fotó: PTE

A sürgősségi táskát elsősorban a kritikus állapotú kisbetegeknél alkalmazzák, például légút- vagy vénabiztosítással járó beavatkozásoknál.

Ebben a táskában jól rendszerezve, különböző kisebb rekeszek tartalmazzák a modern légút- vagy vénabiztosításhoz szükséges eszközöket, ambu-ballont az életkornak megfelelően csoportosítva. Elsősorban a kritikus állapotú betegeknél kerülhet sor a használatára, ahol fontos az eszközök gyors elérhetősége és átláthatósága. Amennyiben bármelyik osztályon fekvő gyermeknél állapotrosszabbodás lépne fel, ezzel a táskával gyorsan a helyszínre tudnak sietni a szakemberek, amely gyorsítja az ellátást. A rendkívül hasznos eszköz valamivel több mint egymillió forintba került, mely összeget a Kozármislenyi Rotary Club bocsátotta rendelkezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában