Terepgyakorlat

2023.08.29. 19:11

Emlékfát is ültetnek a településen

Dr. Tanaka Hiromasa professzor, a Meisei Egyetem Nemzetközi Gazdasági és Társadalmi Tanulmányok Intézet (Tokió régió) emeritusának szervezésében ez év márciusában japán tanári látogatás zajlott Tolna vármegyében.

Szeri Árpád

A pincehelyi vendéglátók, az első sorban jobb oldalon Kuvik Istvánné

A cél – a korábban sikeres romániai magyar Partium és Kecskemét helyszínek után – egy nyári terepgyakorlat előkészítése volt, ez alkalommal a Dunántúlon. Ezen gyakorlat középpontjában a helyi értékek nemzetközi népszerűsítése érdekében zajló desztinációs marketing munka áll, 21. századi eszközökkel.

Minderre tekintettel Tanaka professzor két tanítványa, Zhang Xiao Rui professzor és Oishi Kana tanársegéd augusztus 30-tól tizennégy diákkal egy hétig Magyarországon tartózkodik – adott tájékoztatást lapunknak dr. Kriston-Vízi József programkoordinátor, nyugalmazott múzeumi főtanácsos. Mint elmondta, a csapat a tanulmányút keretében szeptember 2-a és 4-e között Tolna vármegye észak-nyugati részén, közel a Kapos és a Sió találkozásához, a szép fekvésű és jeles hagyományokkal rendelkező magyar településen, Pincehelyen folytat kutatómunkát.

Velük tart néhány hallgató a partner ELTE Angol- és Amerikai Iskolájából (Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék, Budapest), valamint az új partner, a Pécsi Tudományegyetem Vidékfejlesztési Intézetétől (Szekszárd). Tartózkodásuk központjaként a felújított Csehfalvay kúria szolgál.

A vendéglátó civil szervezet a Pincehelyért Egyesület lesz. A Kuvik Istvánné elnök vezette közösség az elmúlt hetekben összeállította a vendégek programját. A listán a helyi örökség pontok felkeresése, interjúk készítése helyi lakosokkal, gazdálkodókkal, civil vezetőkkel, tánctanulás és viselet próba, Görbő-hegyi túra és közös gasztronómiai mesterkedés szerepel.

A búcsú délelőttjén a polgármesteri hivatal felkeresése és a pillés szobornál való fotózkodás után a záró mozzanatot emlékfa ültetés, majd szabadtéri kemencés ebéd jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában