Szeptemberben

2023.08.04. 20:30

Hamarosan újra lesz postai szolgáltatás Mözsön

Tavaly november 12-én zárt be a mözsi posta.

Steinbach Zsolt

Tavaly novemberben zárt be a mözsi posta (Képünk korábbi, a szerző fotója)

A Magyar Posta Zrt. az energiaárak drasztikus emelkedése miatt döntött több száz postahivatal bezárásáról, így a mözsiéről is. Kezdetben ideiglenes szüneteltetésről volt szó, de a társaság ez év elején jelezte: nincs lehetőség a bezárt posták újranyitására.

Ugyanakkor a Zrt. februárban meghirdette a postapartner programot, amelynek lényege, hogy vállalkozások, boltok is részt vehetnek a postai alapszolgáltatások biztosításában.

A régi posta közvetlen közelében működő mözsi gazdabolt vezetője, Hauk Norbert is jelentkezett a programra. Hosszas tárgyalások, egyeztetések után június 28-án kötötték meg a szerződést a Magyar Posta Zrt-vel, ezután pedig egy kéthetes tanfolyamot kellett elvégeznie.

Az új mözsi postapartneri helyiség a gazdaboltban már készen áll, a vállalkozó csak arra vár, hogy a társaság telepítse a postai technikát.

A mözsi egység alapszolgáltatásokat tud majd biztosítani, azaz csekkbefizetést, levél- és csomagfeladást végez. Értékpapír forgalmazás, biztosítás közvetítés nem tartozik a profiljába.

Hauk Norbert elmondta, hogy a mözsiek már nagyon várják az szolgáltatás indulását, naponta többen is kérdezgetik tőle, mikor intézhetik már újra helyben a postai ügyeiket.

Azt a vállalkozó sem tudja még, hogy pontosan mikor indulhat a szolgáltatás, de úgy tájékoztatott, hogy előreláthatólag szeptember első felében erre sor kerülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában