Államalapítás

2023.08.21. 08:50

Három kenyeret szegett meg a fácánkerti polgármester

Színes, változatos és mozgalmas rendezvénynek lehettek részesei a fácánkertiek a nemzeti és állami ünnep alkalmából.

Szeri Árpád

Az öt méteres kürtőskalács természetesen az utolsó darabig elfogyott (Fotó: M. D.)

A Szabácsy István Sport és Szabadidő Parkban augusztus 19-én, szombaton tartott Falunap délelőttjén Buci bohóc és az ezt követő habparty vonzotta a helyszínre a legifjabb korosztályt és szüleiket. Kora délután a Szent István-imaházban Ravasz Csaba plébános szentmisén áldotta meg a nemzetiszín szalaggal átkötött, új kenyereket. A többes szám használata azért indokolt, mert a két, helyben sütött kenyér mellé egy harmadik is került: utóbbit Szentivánlaborfalva, az erdélyi testvértelepülés tizennyolc tagú küldöttsége hozta magával.

Az ünnepélyes megnyitót délután három órakor a szabadidőparkban felállított színpadon Orbán Zsolt polgármester tartotta, jómaga szegte meg a kenyereket is. Átvette az erdélyi csapat ajándékát is, ami nem volt más, mint egy kisméretű, faragott székelykapu. A határon túliak saját műsorral is készültek, a L'Art Szentiván nevű néptánccsoportjuk nagy sikert aratott.

A szép számú közönség ezután Szenior örömtáncnak, a Mesz Dance Tánccsoport előadásának, majd a Közjáték zenekar koncertjének tapsolhatott. Ezután sztárvendégként Szabó Ádám zenész, énekes, harmonikás, számos tehetségkutató verseny kiválósága szórakoztatta a nagyérdeműt. Ekkor, azaz délután hat órától megkezdődött az öt méteres kürtőskalács készítése, ebben a munkában az egyenpólóban sürgölődő erdélyi vendégek jeleskedtek, de természetesen helybeliek is besegítettek. Talán mondanunk sem kell, hogy az elkészült és ingyenesen kínált finomság az utolsó darabig elfogyott.

A Pole paradise, azaz Tolna vármegye első számú rúdtánc stúdiójának látványos bemutatkozása után a szekszárdi születésű Száraz Hanna lépett a színpadra. Az ország legnépszerűbb zenei tehetségkutatójának kiválósága ez alkalommal is elkápráztatta a publikumot.

Este nyolc órától a Tibsa Band húzta a talpalávalót, két részletben. Az első szakasz végeztével a Hestia Tűztánc-show hozott szó szerint fényt az éjszakába, majd ismét báli zene következett és tartott hajnali két óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában