Teol.hu podcast

2023.08.18. 15:26

Katz Zoltánné főkertész a gyökerekről

Katz Zoltánné szekszárdi főkertészt kérdeztük a Zöld Város programmal kapcsolatban felröppent rémhírekről.

Gazsó Rita

Katz Zoltánné szekszárdi főkertész

Fotó: Mártonfai Dénes

Az egyik szekszárdi közösségi csoportban több képet is láthattunk a napokban a Zöld Város Programmal összefüggő munkákról. A posztok alatt olyan hozzászólásokat lehetett olvasni, hogy az előkészítő tereprendezés során több, a város ékét jelentős százéves fa főgyökerét is elvágták, amely a hozzászóló szerint a fák pusztulását okozhatja. Ezzel kapcsolatban megkérdeztük Katz Zoltánnét, a helyi főkertészt. 

A szakember elmondta, az alapvető biológiai ismertek alapján tudható, hogy a fák főgyökere lefelé hatol, a felsők a támasztó- és húzógyökerek. Tehát ha volt is szükség a gyökereken korrekcióra, az biztos, hogy nem a fák főgyökerét vágta el a kivitelező.

Hozzá tette, számtalan fával, cserjével és virágokkal szépítik majd Szekszárd belvárosát. A főkertész ígérete szerint az itt élők már ősszel is látni fogják a minőségi különbséget, de tavaszra mutat ez majd igazán látványos képet az újonnan telepített növények, fűfelületek kihajtásának köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában