Közlekedés

2023.08.08. 17:07

Paksi okoszebrák: minden pénzt megér a biztonság

Elkészült közel húsz millió forint önkormányzati forrásból a négy új okoszebra Pakson: a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár előtt, a Gagarin utca és a Móricz Zsigmond utca kereszteződésében, a Barátság úton, illetve a Kishegyi út alján. Ezzel így összesen tizenkét gyalogosátkelőhelynél találhatók LED-fényekkel felszerelt okoszebrák.

Brunner Mónika

– Minden pénzt megér a biztonságunk – mondta Szabó Péter, Paks polgármestere. Az autósok jobban látják a zebrát, a gyalogosok számára is megnyugtató a LED-fény. Természetesen a közlekedés szabályait továbbra is be kell tartani. 

Fotó: Molnár Gyula

– A statisztikák is azt mutatják, hogy ahol ezeket az okoszebrákat kialakították, sokkal körültekintőbbek az autósok és a gyalogosok is – tette hozzá. 

Az okoszebra program jó néhány évvel ezelőtt indult Pakson. Azt szeretnék, hogy még jó néhány forgalmas helyen legye ilyen biztonságos átkelőhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában