Hajdan

2023.08.02. 08:30

Rekkenő hőségben is helytálltak a határban

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

A kép illusztráció.

35 ÉVE befejeződött az aratás a megyében – adta közre összegzését a Tolna Megyei Népújság 1988. augusztus 4-i száma. „Az aratóknak az időjárásra nem lehetett panaszuk, bár a rekkenő hőség nagy helytállást követelt a határban dolgozóktól. Tolna megyében az eddigi számítások szerint közel 6,3 tonna búza termett hektáronként. Több nagyüzem hét tonna feletti termésátlagot ért el, de ugyanígy dicséretes, hogy a gyengébb talajadottságokkal rendelkező gazdaságok közül is jó néhányban megközelítették a hattonnás átlagot.”

35 ÉVE a Dunaföldvári Faipari Kisszövetkezet új mintadarabjai olyan szépnek bizonyultak, hogy új, ezúttal NSZK-beli vevőt sikerült meghódítaniuk – írta meg a Tolna Megyei Népújság 1988. augusztus 2-i száma. „Az 5-6 kamion helyett – amennyi tölgyből készült Tékát a német partner igényelt volna – csak egy kamionnyi szállítmány indul hamarosan útnak, hiszen a régebbi angol vevőik rovására nem szállíthatnak, a kapacitásuk pedig igencsak véges, ha az export bővítése érdekében történtek is erőfeszítések és átcsoportosítások.”

35 ÉVE „Budapesten a Millenáris betonteknőjében rendezték meg az 1988. évi ifjúsági és felnőtt országos kerékpáros pályabajnokságot. A hölgyek mezőnyében két szekszárdi versenyző, míg a férfiak felnőttfutamában a junior korosztályú tamási Egyedi képviselte megyénk színeit. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Szabó Kovács Beáta, a szekszárdiak válogatott kerékpárosa, aki a kétezer méteres üldöző egyéni versenyben az I. osztályú sportolói szint teljesítésével szerzett országos bajnoki címet” – számolt be a kiemelkedő sportteljesítményről a Tolna Megyei Népújság 1988. augusztus 4-i száma.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában