Közösség

2023.08.07. 18:51

Tolnanémediben őrzik a lángos titkos receptjét

A Tolnanémedi Falunapon mintegy háromszáz-négyszáz lángost sütöttek a résztvevőknek az Arany Alkony Nyugdíjas Klub tagjai. Fuchs Hajnalka elnök lapunknak elmondta, hogy a receptjük titkos.

Brunner Mónika

Dolgos kezű nyugdíjasok készítették a több száz lángost. Fotó: Facebook

Az Arany Alkony Nyugdíjas Klubnak több mint húsz tagja van, az augusztus ötödikei falunapon majdnem mindegyikük jelen volt. Tizenöt kiló lisztből sütötték a több száz lángost, amelyek tetejére kérés szerint fokhagymás öntetet, tejfölt és lilahagymát tettek. 

Dolgos kezű nyugdíjasok készítették a több száz lángost. Fotó: Facebook

– Az egyik nyugdíjas tagunk receptje alapján készítjük a lángost már régóta. A receptet nem áruljuk el, mert titkos – tette hozzá Fuchs Hajnalka, a nyugdíjasklub elnöke. 

A klubtagokkal minden hónapban legalább egyszer közös programot szerveznek, kirándulnak, fürdőkbe járnak, mikrotérségi találkozókon vesznek részt. Legutóbb Pincehelyen találkoztak a nyugdíjasok, ahol pomponos táncot adtak elő. A nyugdíjas székházuk Tolnanémediben, a régi általános iskolában van, itt jelenleg tolnanémedi festők alkotásaiból rendezett kiállítást is meg lehet tekinteni. 

– Nagyon jól éreztük magunkat a falunapon, a Tibsa Band zenekar bálján is maradtunk – tette hozzá Fuchs Hajnalka. 

A tolnanémedi nyugdíjasok nemcsak a lángos, hanem a pörköltkészítésben is jeleskedtek. A főzőversenyen második helyezést értek el sváb babos pörköltjükkel. Az első helyezett Maráczi Mariann, tolnanémedi lakos csapata lett szintén pörkölttel, a harmadik helyet a tolnanémedi Kaponyás család szerezte meg gombás tokányával. 

Vígh László polgármester lapunknak elmondta, hogy a tolnanémedi önkormányzat biztosította a húst és a pavilont a versenyzőknek a főzéshez. A falunapon a település roma nemzetiségi önkormányzata és a helyi polgárőrség tagjai a saját maguk készítette borsostokány ételt osztották. Hozzátette: bár nem vettek olyan sokan részt a falunapon, az esemény jó hangulatban telt. 

A rendezvényen volt még sörivó- és egyéb ügyességi versenyek, egész nap ingyenes légvár, lufihajtogatás Zsazsa bohóccal. A falunapnak a művelődési ház és a sportpálya adott otthont. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában