Befeléfigyelés

2023.08.29. 11:46

Zarándokút: imádkoztak műtét előtt állókért is a résztvevők

Ahogy a korábbi években, úgy most is zarándokútra vitt tíz-egynéhány tolnai általános iskolást Dobainé Pintér Mária pedagógus.

Wessely Gábor

A pilisszentléleki templomnál. (Beküldött fotó)

Szigetváriakkal kerültek egy csoportba, azok vezetője Rosner Zsolt plébános volt. Kísérőkkel (néhány szülővel) együtt összesen 24-en tették meg a 86 kilométeres távot. Tatáról indultak, Vértestolna, Péliföldszentkereszt, Dorog és Pilisszentlélek érintésével a Gerecse, a Visegrádi-hegység, a Pilis tájain át vezetett az útjuk az esztergomi bazilikához.

– Ez a zarándokút bővelkedik szép erdőkben és gyönyörű panorámákban – meséli a pedagógus –, ugyanakkor a hegyek, a szintkülönbségek legyőzése nagy kihívását jelent. Sokat imádkoztunk menet közben és a pihenőknél, főleg a Szent kereszt litániáját és az Irgalmasság rózsafüzérét; gyakran latinul is énekeltünk. Az atya haladt elől, buzdította a lemaradókat, tudatva velük, hogy a fáradtság legyőzhető, és „néha meg kell gebedni Krisztusért”!

Többek között két műtét előtt álló ismerősért is fohászkodtunk. Visszatérve megtudtuk, hogy mindkét műtét sikerült. Vannak visszatérők a zarándoklatokra jelentkező tolnai gyerekek között. Mindannyian úgy érzik, hogy jobb emberekké teszik őket ezek az utak. Megtanulnak befelé, önmagukba és egymásra figyelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában