Testületi ülés

2023.09.20. 17:30

A távhőszolgáltatási díjak megállapításáról is döntött a testület

Legutóbbi testületi ülésén a paksi képviselő-testület egyebek mellett módosította a távhőszolgáltatási díjak megállapítását és a díjfizetési feltételeket, hatályon kívül helyezte a közvilágítás veszélyhelyzet idejére vonatkozó helyi működését, valamint kinevezésekről, illetve a Pro Urbe Emlékérem adományozásáról döntött.

Gazsó Rita

Archív fotó. (TelePaks)

Tizenhét napirendi pontot tárgyalt Paks önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Az első napirendi pontban a távhőszolgáltatási díjak megállapításáról és a díjfizetési feltételekről szóló rendeletet módosították. – Ezzel kapcsolatban nem hárul teher a lakosságra – jegyezte meg Szabó Péter polgármester. 

Az idei tanév rendjéről szóló kormányrendelet az utolsó tanítási napot június 21-ben határozta meg az eddigi június 15. helyett. Az időpontváltozás érint néhány szociális és gyermekjóléti ellátást, ezért módosították az ezekről szóló önkormányzati rendeleteket is – adta hírül a TelePaks.

A képviselő-testület emellett hatályon kívül helyezte a közvilágítás veszélyhelyzet idejére vonatkozó helyi működési rendjéről szóló rendeletet, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat energiahatékonysági intézkedései elérték az elvárt eredményeket, így a költségvetési egyensúly stabilitása mellett lehetőség nyílt arra, hogy visszaálljon a város közvilágítási hálózata a közvilágítási naptárnak megfelelő üzemidejű működésre.

A grémium tárgyalt a településrendezési eszközök módosításának elindításáról is a téglagyár kapcsán. Mint elhangzott, ahhoz, hogy a helyi védettség alatt álló épületet megóvják és a későbbiekben hasznosítani tudják, tervezési programot kell elfogadni. A képviselők döntöttek a hagyományos és az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai energia-megtakarítást eredményező beruházásainak önkormányzati támogatására beérkezett pályázatokról is.

Szabó Péter megjegyezte, hogy mostanra szinte az összes iparosított technológiával épült panelépület megújult a lakótelepen, és egyre nagyobb az érdeklődés a hagyományos technológiával épült ingatlanok esetében. Mint mondta, egyre több a megújuló energia használatára igényelt támogatás.

A következő napirendi pontban a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár igazgatói állására kiírt pályázatot bírálták el. Egy pályázó jelentkezett a májusban megüresedett posztra, Nagy Balázs, aki eddig is a könyvtár munkatársa volt. A pályázatot véleményező bizottság javaslata alapján a képviselő-testület Nagy Balázst október 1-től öt évre kinevezte a városi könyvtár élére.

A grémium fenntartói egyetértését adta dr. Fazekas Ferenc igazgató azon javaslatához, miszerint Kövi-Ónodi Gyöngyi lássa el a Paksi Városi Múzeum igazgató-helyettesi feladatait. Lemondások miatt megüresedett a Települési Értéktár Bizottság két tagsági helye, amelyre a testület megválasztotta az új tagokat dr. Fazekas Ferenc múzeumigazgató és Győrffy József festőművész személyében.

Zárt ülésen döntöttek a Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt. és a DC Dunakom Zrt. beolvadás útján történő egyesülésével kapcsolatos személyi kérdésről: Apró-Kiss Esztert nevezték ki a cég vezérigazgatójának. Ugyancsak zárt ülésen határoztak a Pro Urbe Emlékérem adományozásáról.

A kitüntetésre négy javaslat érkezett, a képviselő-testület Bosnyák Zoltánnénak, a Paksi Benedek Elek Óvoda vezetőjének és dr. Váradyné Péterfi Zsuzsannának, a Paksi Városi Múzeum nyugalmazott igazgatójának adományozta a díjat. Az elismeréseket az október 23-i városi ünnepségen adják majd át.

A képviselő-testületi üléséről további részletek a TelePaks oldalán olvashatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában