Dunaföldvár

2023.09.27. 10:32

Az a kis eső? Meg sem állította a fesztiválozókat!

Igaz viszont, hogy „egy kicsit” átalakították a szokásos színes programjukat a Dunaföldvári Szüreti Fesztivál szervezői az elmúlt hétvégén. Amit lehetett, azt fedél alá vitték és, aki rászánta magát, így is jól szórakozhatott.

Teol.hu

Fotó: Balogh Tamás

Tudtuk előre, hogy az áldott kellemes napoknak szombattal vége lehet, mert megérkezik egy hurrikán csapadékzónája. Szerencsére itt a mi vidékünkön nem okozott nagyobb galibát, mint a szabadtéri rendezvények elrontását.

Pataki Dezső Fotó: Balogh Tamás

Mennyi idő alatt lehet előkészíteni egy kétnapos fesztivált? A kérdésre Pataki Dezső a Dunaföldvári Művelődési központ igazgatója, a szüreti fesztiváljuk főrendezője válaszolt.

– Pontosan nem tudom megmondani, mert az alapok, a legfontosabb előadók és a koncertek a rendezvények előtt már egy bő félévvel előre le vannak kötve, hogy a frekventált időpontokra meg tudjuk szerezni őket. A gyakorlati helyi tevőleges rész körülbelül másfél-kéthónapos időt igényel. Vannak olyan dolgok, mint például egy katasztrófavédelmi bejelentés egy hónappal meg kell előzze a rendezvényt. Vannak olyan egyeztetések a polgárőrséggel és a rendőrséggel, amiket szintén egy hónappal korábban le kell folytatni. Aztán az „aprómunka” szinte az utolsó pillanatig zajlik. Nekünk viszonylag sok rendezvényünk van, például az augusztus 20-aiból belemegyünk a szüretibe. Ez már egy sűrű időszak, mert az egy hónapba mindennek bele kell férnie. A feladatok oroszlán részét a kollégáimmal oldjuk meg, és mi adjuk ki ezt a fantasztikus létszámot! Nyilván vannak külsős segítőink is, akik az idő előre haladtával csatlakoznak hozzánk.

Az újratervezés. Fájdalmas döntéseket kellett meghozni?

– Erre viszont mondjuk bő öt óránk jutott… Érdekes helyzet volt. Gyakorlatilag a péntek esti koncert utáni éjszaka terveztük meg a folytatást, másnap reggelre. Jobb híján a boros pavilonok között ültünk le az egyik asztalhoz, hogy végiggondoljuk a lehetőségeinket. Azt, hogy mit tudunk bevállalni, mi az aminek új helyszínt tudunk biztosítani, és mi az, amiről fájó szívvel, de le kellett mondanunk. Kemény döntés volt a felvonulásról szóló, ami miatt nagyon szorított bennünket az idő, hiszen az a lovasokkal, kocsisokkal, a felvonulókkal és a táncosokkal együtt több száz főt érintett. 

A teljes riportot a Duol.hu oldalon találja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában