Fuvolafej

2023.09.02. 12:00

Az amerikaiak is érdeklődnek a magyar találmányért

A Pécsen született zeneipari újítást Lakat Zoltán fuvolaművész-zenepedagógus és Horváth Tamás gépészmérnök alkották meg.

Teol.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az új fuvolafej (pontosabban hangolódugó) könnyedebb és szebb játékot tesz lehetővé a fuvolán. Az elmúlt hetekben újabb mérföldkőhöz érkeztek a feltalálók, a Ceflute névvel ellátott szabadalom ötletgazdái.

A legnagyobb fuvolás rendezvény, az évente változó városokban megrendezett NFA (National Flute Association) kongresszus idén az  egyesült államokbeli Phoenixben zajlott. A rangos eseményen a Ceflute csapat is képviseltette magát, hogy bemutassák a találmányt a világ zenei közösségének. Az esemény több mint 4000 résztvevővel zajlott.

– Sokan voltak kíváncsiak a találmányunkra: a bemutató során a Yamaha, Muramatsu és Sankyo gyár munkatársai is kipróbálták a fuvolafejet, valamint Robert Dick, a glisszando fuvolafej feltalálója is érdeklődött iránta. Dr. Tadeu Coelho, amerikai fuvolaprofesszor a találmányt annyira jó minőségűnek találta, hogy nem csak elismerő szavakkal dicsérte, hanem azonnal vásárolt is, és további együttműködés lehetőségét említette. Olasz, osztrák és amerikai fuvolaművészek is beszereztek az új fuvolafejből 

 – mondta Lakat Zoltán.

A teljes cikket a bama.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában