Rendkívüli ülés

2023.09.22. 18:32

Eredményesen működik az élményfürdő

Lakásrendelet módosítást javasolt a szekszárdi önkormányzat pénzügyi bizottsága.

Szeri Árpád

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata (fotó: Makovics Kornél)

Tette ezt pénteken délelőtt a polgármesteri hivatal tárgyalójában tartott rendkívüli, részben zárt ülésén. Máté Péter bizottsági elnök lapunknak elmondta, hogy javaslat a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. idei második negyedéves – elfogadott – pénzügyi beszámolójának véleményezésekor hangzott el. A javaslat lényege értelmében az eddigi, költségtérítéses lakások piaci besorolást kapnának, felújítás után ilyen feltétel mellett adná azokat bérbe az önkormányzat. Jelenleg mintegy nyolc-tíz, központi elhelyezkedésű lakásról van szó.

A testület javasolta Bartal Zoltán ügyvezető igazgatónak, hogy tekintse át: miként lehetne a vármegye székhelyének piacán előnyhöz juttatni a szekszárdi kistermelőket. Ez az előny megmutatkozhatna például az évente négy-öt alkalommal biztosított bérletmentességben. A bizottság várja a javaslatot, melyet beérkezése után napirendjére vesz.

A testület tagjai megelégedéssel nyugtázták, hogy a családbarát élményfürdő üzemeltetése eredményes, várhatóan a jövő év tavaszán folytatódik a létesítmény felújítása. A sportközpont korábbi negatív mérlege nagyságrendekkel csökkent, nem utolsó sorban az időnként nem kellemes, ám szükséges átszervezéseknek is köszönhetően. Máté Péter megjegyezte, hogy a sportközpontot illetően jelenleg is zajlanak azok az egyeztetések, melyek – eredményes végkifejlet mellett – újabb hozadékkal járnak a létesítmény számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában