Egy ilyen hang már rang

2023.09.21. 20:00

Kovács Aliz elvarázsolta a Voice zsűrijét is

Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy az ember megállapítsa: Kovács Alizt a Jóisten is színpadra, énekesnek teremtette. Ezt immár nem csak az a néhány ezer ember tudja, aki hallotta a paksi lányt valamelyik amatőr együttesben élőben énekelni, hanem a The Voice Magyarország televíziós tehetségkutató „coach”ֲ-ai és persze a tévénézők is. Kovács Aliz még csupán 19 éves, de az énekhangjára már évekkel ezelőtt felkapták a fejüket, még tisztességben megőszült rockerek is.

Steinbach Zsolt

Kovács Aliz a Voice stúdiójában. Fotó: Kovács Bálint

– Néhány éve azt nyilatkoztad, hogy nincs túl jó véleményed a tehetségkutató versenyekről, mert volt is már alkalmad bepillantani az ilyen produkciók kulisszái mögé. Azután elindultál a Fehérvár Hangja tehetségkutatón, amit meg is nyertél. Most pedig itt a Voice. Minek köszönhető, hogy mégiscsak belevágtál?

– Kíváncsi voltam. Idén megfogadtam magamnak, hogy szemügyre veszek olyan dolgokat, amiket idáig kizártam az életemből, de mindig ki akartam volna próbálni. Ekkor sétált velem szembe a The Voice felhívása. Sokáig bizonytalankodtam rajta, végül többen is meggyőztek. A véleményem egyébként nem változott. Viszont, mint mindennek, ennek is van pozitív oldala, igyekeztem ezt nézni, mikor jelentkeztem.

– Miként zajlott eddig ez a verseny? Milyen tapasztalatokat szereztél?

– Egyelőre egy állomáson vagyok túl, ahol „vakon” hallgatták meg hangomat a coach-ok. Eddig nagyon élveztem minden percét, mindenki hihetetlenül kedves, segítőkész, ami egy ilyen műsorhoz szerintem elengedhetetlen. Szóval teljesen elégedett vagyok.

– Igényelt-e külön felkészülést a műsor ebben a szakaszban?

– Nem igazán igényelt külön felkészülést. A dal, amit az első fordulóban énekeltem, (Tori Kelly - Language) szerencsémre régóta csücsült a zsebemben és már csak arra várt, hogy megmutathassa magát szélesebb közönség előtt.

– Gondolom, most már nem olyan „csak kipróbálom magam” koncepció alapján veszel részt ebben a műsorban, hanem vannak konkrét céljaid is.

– Pedig de! Most sincs konkrét célom, jutok ameddig jutok, aztán meglátjuk milyen lépcsőket állít az életem elé ez a történet. Az biztos, hogy énekelni mindenképpen fogok, ebben semmi sem akadályozhat meg. Tehát erre is még mindig úgy tekintek, hogy ,,kipróbálom magam" valami újban.

– Mi a menetrend a továbbiakban?

– A következő megmérettetés a párbaj lesz, amit már nagy izgalommal várok.

– Akárhogy is alakul, te most már nagy valószínűséggel országosan is ismert énekes leszel. Gondolom, mégsem lesz belőled tengerbiológus, sem autószerelő, amit korábban elképzelhetőnek tartottál. Szóval milyen terveid vannak a következő évekre? És mi lesz az amatőr együtteseiddel, akikkel eddig felléptél?

– Ha az ember elég kitartó, bármire képes. Ki tudja? Még bármi megtörténhet. Én mindenesetre nem mondok le régi álmaimról. Most elsősorban az a tervem, hogy a saját kis zenekarom (Crescendo Selecta) szekerét toljuk. Már egy jó ideje dolgozunk első albumunkon és nemsokára végre véget ér a csinosítgatása. Úgyhogy a következő években velük szeretnék egyre több és nagyobb eredményeket elérni. 

Papírja van róla, hogy jazz-énekes

Aliz  energikus, mégis laza és vidám színpadi megjelenése is elismerést váltott ki, a hozzáértőkből is. Lizi már 14 évesen több amatőr (rock)zenekarban játszott. Nemrég jelentkezett a The Voice című televíziós tehetségkutatóra, és nem okozott különösebb meglepetést, hogy az első selejtezőben simán továbbjutott. Méghozzá úgy, hogy valósággal elvarázsolta az ítészeket, leendő csapatvezetőket. Egyikük azt mondta, hogy Aliz az ő csapatának Ronaldoja lehetne.

Lizi tavaly érettségizett a Hangszíntér Művészeti Gimnáziumban, Bodajkon. Idén májusban ugyanott jazz-énekes szakmai bizonyítványt szerzett. Egyelőre csak a zenének szeretne élni és ebben előre haladni. A paksi származású, az utóbbi években tolnai kötődéssel is bíró lány egy éve Budapesten éli mindennapjait, de idén nyáron is rendszeresen fellépett Tolna megyei koncerteken is, több zenekarban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában