Fejlesztés

2023.09.27. 16:52

Megújult a csapadékvíz-elvezető rendszer Lengyelen

– Újabb jelentős fejlesztést adhattunk át Lengyelen, gratulálok a sikeres megvalósításhoz – mondta Potápi Árpád János szerdán a csapadékvíz-elvezető projekt átadása alkalmából tartott rendezvényen.

Vizin Balázs

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hozzátette, a mintegy 260 milliós pályázat révén több fejlesztést is beütemezhetett az önkormányzat. 

Potápi Árpád János (b) és Braun János László. Fotó: Makovics Kornél

Ezek között volt a Petőfi utcai járda és árok felújítása, valamint a legforgalmasabb és legszűkebb részén fedett árok kialakítása. Ugyancsak a Petőfi utca végén a Hábi patakban a vízelvezetés biztonságos kiépítése történt meg. A Szabadság közben fedett árok készült, a járda alatt és a vízelvezetés a Hábi patakba szintén kiépült. Míg az Ady közben a vízelvezetés biztosítása az utcában és a Hábi patakba történő bevezetése szintén megoldódott a beruházás által. A projekt keretében végrehajtott munkálatok teljes hossza 2550 méter. 

– A beruházásnak köszönhetően jelentősen javult településünkön a vízelvezetés – fogalmazta meg Braun János László. A község polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal szerepet vállaltak a projekt megvalósításában az előkészületektől a sikeres zárásig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában