Elismerés

2023.09.03. 17:56

Sárközi „Dundi” posztumusz nívódíjat kapott

Első alkalommal vitte a Tolna Vármegyei Roma Nap elnevezésű rendezvényt Bogyiszlóra a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat.

Brunner Mónika

árközi János József Fotó: M. K.

Az eseménynek szeptember elsején, pénteken adott otthont a Bogyiszlói Általános Iskola udvara. A Bogyiszlói Zenekar megemlékezett néhai vezető prímásáról, Orsós Kis Jánosról, a népművészet mesteréről, aki 100 éve született. 

Átadták a Tolna vármegye cigányságáért nívódíjat Kalányos Jánosnak, a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tagjának. Posztumusz nívódíjat kapott a 2022-ben elhunyt Sárközi János József „Dundi", Tolna vármegyei roma politikus, a szekszárdi cigány önkormányzat és az Országos Roma Önkormányzat képviselője. 

A rendezvényen cigány folklórműsor is volt, a közreműködők Értény, Báta, Bogyiszló, Kajdacs, Újireg, Pári, Zomba előadói és Menyhért Vivien voltak. Fellépett a Karaván Família, Kis Pere, a Bogyiszlói Zenekar. Mihalovics Zsolt, a Bogyiszlói Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke lapunknak elmondta, sikeres volt a rendezvény, a lebonyolításért Orsós István, a Tolna Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is köszönetet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában