Határtalanul

2023.09.12. 07:30

Több tízezer tanuló juthat ki külföldre

A Határtalanul programnak köszönhetően több mint 30 ezer magyarországi iskolás juthat el az idei tanévben a határon túli területekre.

Teol.hu

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár.

Fotó: Zsolt Bocskay

A program keretében magyarországi iskolák tanulói  a magyar kormány támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni magyar közösségekről – osztotta meg a közösségi médiában Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár.

– A Határtalanul program célja a magyar–magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése az anyaországi és külhoni magyarság között – fogalmazott az államtitkár a Gyermekek Háza Általános Iskola és Diákotthonban tartott sajtótájékoztatón. 

– A program indulása óta már több mint félmillió magyarországi iskolás jutott el a határon túlra. Nagy öröm számunkra, hogy ezeknek a diákoknak a száma idén tovább nő – hangsúlyozta Potápi Árpád János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában