Hova tovább?

2023.10.24. 20:00

A szakképzésről szól a TMSZC roadshow-ja

A dombóvári művelődési ház előtti téren vette kezdetét kedden a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézmények roadshow-ja.

Mauthner Ilona

A művelődési ház előtti téren vette kezdetét kedden a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrumhoz tartozó szakképző intézmények roadshow-ja (Beküldött kép)

Főszereplő házigazdaként az Apáczai Csere János Technikum és Kollégium számos programmal várta az érdeklődő pályaválasztókat. A rendészet és közszolgálat ágazat airsoft lövészettel, karate valamint alaki bemutatóval készült az alkalomra. 

A vármegyében az Apáczai iskola az egyetlen, ahol „vasutas” szakmákat tanulhatnak a fiatalok, így a látogatók megcsodálhattak vasúti modelleket, valamint kipróbálhatták a mozdonyvezetést szimuláló programot is. Az Informatika és távközlés ágazat a diákok által fejlesztett játékokat vonultatta fel, az oktatás ágazat pedig helyi óvodások bevonásával KRESZ-pályán mutatkozott be, a kereskedelem ágazat tanulói pedig  teával kínálták a látogatókat. 

A Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum gazdag megvendégeléssel mutatkozott be: gofri, üdítő is jutott a pavilonhoz látogatóknak, de kipróbálhatták a mézeskalács díszítést is. A Perczel Mór Technikum és Kollégium is felvonultatta képzési palettája egy részét, így a faipari és gépészeti tanműhelyben készült munkákat is megnézhettek az érdeklődők.

A Bezerédj István Technikum sátránál is volt mit csinálni: közelebbről meg lehetett ismerkedni a pénztárgéppel és játékos formában lehetett megismerkedni az oktatott szakmákkal.  A Vályi Péter Szakképző iskola jóvoltából volt lehetőség robotkar kipróbálására, de szalvéta hajtogatásban is próbára tehették magukat a jelentkezők.

Beküldött kép

Az Ady Endre Technikum és Kollégium VR szemüvegeket, Pityu robotot, 3D nyomtatót hozott az alkalomra, de a lézerlövészet kipróbálására is lehetőséget adtak. A Magyar László Szakképző Iskola süteményekkel vendégelte meg a látogatókat, akik szimulátorral a hegesztést is kipróbálhatták, az I. István Szakképző iskola diákjai pedig a rugalmas tanulási útjainak bemutatására helyezték a hangsúlyt. A résztvevők az élmények mellett, hasznos információkat szerezhettek a szakképzésről, az iskolák képzési kínálatáról, tehették mindezt az oktatók, és tanulók segítségével, akik készségesen válaszoltak a feltett kérdésekre. 

Érdeklődők elsősorban a város általános iskoláiból, de távolabbi településekről is érkeztek. A következő állomás október 26-án Tamásiban lesz.

Érdemes ellátogatni ezekre az eseményekre, mert sok információt adnak a szakképzésről, segítik eldönteni, milyen irányban folytassa tanulmányait a fiatal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában