Megelevenedett a szabadságharc a műsorban

2023.10.20. 18:40

Átadták a Decs Nagyközségért emlékplaketteket az ünnepi képviselő-testületi ülésen

Az 1956-os forradalomról emlékeztek meg Decsen pénteken a Faluházban, ahol hagyományosan az ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a Decs Nagyközségért emlékplaketteket.

Farkas Eszter

Az október 23-ai ünnepi műsort a Bíborvég Általános Iskola színjátszó szakkörének tizenhét tagja adta elő, akik felkészítő tanárai Pegler-Ulrik Gyöngyi és Bodó Judit voltak.

Fotó: Makovics Kornél

Az október 23-ai ünnepi műsort követően Heberling Tibor, polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd Zsikó Zoltánnal, Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnökével közösen adták át a Decs Nagyközségért emlékplaketteket Papné Dávid Juditnak és Tornóczki Attilának. 

– Az idei évben is két személy veheti át a kitüntetést – mondta a településvezető. – Papné Dávid Judit, aki Decsen egy évtizedig tanítói feladatokat látott el, és fáradhatatlanul tesz azért a mai napig, hogy a falu értékeit minél többen megismerjék, és azok fennmaradjanak. Egyrészt ő a Települési Értéktár vezetője, másrészt a Református Temetőért Alapítvány létrehozását is neki köszönhetjük. 

Heberling Tibor hangsúlyozta a hétköznapi rendfenntartás kiemelt jelentőségét, amiért Tornóczki Attila rendőr zászlós szintén megkapta a Decs Nagyközségért emlékplakettet. Tornóczki Attila szabadnapján sem pihen, a település közösségéért civilben is végzi feladatát.

Az ünnepi műsort a Bíborvég Általános Iskola színjátszó szakkörének tizenhét tagja adta elő, felkészítő tanáraik Pegler-Ulrik Gyöngyi és Bodó Judit voltak. A rendezvény a Faluház mellett található 1956-os emlékműnél koszorúzással zárult, itt a Decsi Hagyományőrző Férfikórus működött közre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában