Október 6-ai programok

2023.10.05. 18:00

Az Aradi Vértanúkra emlékeznek vármegyeszerte

Az Aradi Vértanúk Emléknapja pénteken lesz.

Brunner Mónika

A kivégzett aradi vértanúkra emlékeztek (Képünk illusztráció)

Forrás: MW

Bonyhád Művelődési Központ: Emlékfutás a Kálvária-dombig a bonyhádi diákság közreműködésével, 16.55. Kálvária-domb: Megemlékezés és emlékszalagok elhelyezése Perczel Mór Honvédtábornok sírjánál. Beszédet mond: Dr. Farkas István Gergő régész-muzeológus, a Völgységi Múzeum igazgatója. Közreműködik: Horváth Kinga, a Tolna Megyei SZC Perczel Mór Technikum és Kollégium tanulója (vers) és az 52. Sorgyalogezred Hagyományőrző Egyesület, 17 óra. 

Dombóvár 1848-49-es emlékmű: A Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákjainak műsora, 16.30.

Paks Kálvária temető emlékkereszt: Ünnepi beszéd: Szabó Péter, Paks polgármestere. Közreműködik: Klenk Réka (ének). Az emlékezés koszorúinak elhelyezése, 17 óra. 

Szekszárd Béla király tér: Irodalmi megemlékezés a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola diákjainak előadásában. Közreműködik: Magyar Nemzetőrség Tolna Megyei Szervezete Honvéd Hagyományőrző Egyesület, 10.30. 

Tolna Szent István Park '48-as emlékmű: Megemlékezés és közös mécsesgyújtás. Emlékező beszéd, Fusz János Zeneiskola énekkara, 18 óra. 

Tamásiban nincs városi megemlékezés az Aradi Vértanúk Emléknapja alkalmából. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában