Tájékoztató

2023.10.20. 11:30

Az ivóvíz minőségéről is szó esett a cseresznyési lakossági fórumon

Jelentős számú érdeklődőt vonzott a kedd délután Cseresznyésben tartott lakossági fórum, ahol egyebek mellett az ivóvíz minősége és egy ott működő szálláshellyel kapcsolatos negatív tapasztalatok is terítékre kerültek. Az esemény célja az volt, hogy megoldást találjanak a felmerült gondokra.

Gazsó Rita

Több fontos panaszt átbeszéltek a cseresznyési fórumon a megoldás érdekében. Fotó: Molnár Gyula

Lakossági fórumra várták kedden az érdeklődőket a Cseresznyéskert Erdei Iskolába, amelynek nagyterme megtelt környékbeliekkel, akiket tájékoztattak az utóbbi időben felmerült két helyi panasz kivizsgálásának eredményéről. Szó volt többek között arról, hogy az elmúlt időszakban nem volt megfelelő a víz minősége a településrészen. Ennek fejleményeiről György Attila tájékoztatta résztvevőket – adta hírül a TelePaks. Mint írták, a Mezőföldvíz Kft. műszaki ügyvezetője azt mondta, a gondot várhatóan megoldják majd azok a visszacsapó szelepek, amelyeket a cég saját költségén fog beszerelni az ingatlanokba. A szakember arról is tájékoztatott, hogy jelenleg az ivóvíz forralás nélkül is fogyasztható, azonban ameddig nincsenek beszerelve az új eszközök, legyenek körültekintőek a lakosok.

Fotó: Molnár Gyula

A fórumon elhangzott, hogy az egyik cseresznyési szálláshellyel kapcsolatban is felvetett problémákat a lakosság. Ilyen volt például a zajterhelés. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy a lakók jelzése alapján ezzel kapcsolatban már jóval korábban elindult az önkormányzat részéről egy kezdeményezés, miszerint minősítsék át a turisztikai területet belterületté. Ennek megfelelően más szabályok vonatkoznának a zajterhelésre is. Információk alapján ezt a kormányhivatal visszautasította. Paks polgármestere azt mondta, ha újra indul ez az eljárás, akkor az önkormányzat mindent meg fog tenni, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket.

A fórumon egyéb problémák is felmerültek. – A cseresznyésiektől az a felvetés érkezett, hogy azon a szálláshelyen, amely panzióként működik olyan vendégmunkások élnek, akik nem tudnak beilleszkedni a közösségbe. A mi feladatunk, hogy ezt a problémát megoldjuk, ezért hatósági ellenőrzést fogunk elindítani – emelte ki a polgármester. Ha a helyiek közérdekű bejelentés tesznek, ennek segítségével tájékoztatást kaphatnak az eljárásról, amelyet hamarosan elindítanak, tette hozzá. Dr. Sátor Vera, Paks aljegyzője arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy a hatósági eljárás során azt vizsgálják, hogy a szálláshely maradéktalanul eleget tesz-e a szolgáltatásra vonatkozó jogszabályoknak.

Fotó: Molnár Gyula

A fórumon szó volt még a kivezető út padkájának minőségéről, a térerő problémáról és a korábban elültetett fák kiszáradásáról. A TelePaks tájékoztatása szerint Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy ezekkel kapcsolatban jelzik az észrevételeket az illetékes szolgáltatóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában