Hatvan éves érettségi találkozó Gyönkön

2023.10.15. 20:00

Betegségek vitték el az idős osztálytársak nagy részét

A gyönki Tolnai Lajos Gimnázium volt diákjai hatvanéves érettségi találkozójukat tartották a simontornyai Gála panzióban. Az egykori harminchat tagú osztályból tizenketten élnek, a többiek leginkább betegségekben vesztették életüket az elmúlt évtizedekben.

Brunner Mónika

Minden évben találkoznak a gyönki osztálytársak. (Beküldött fotó)

Immár huszonegy éve, hogy minden évben találkoznak a gyönki Tolnai Lajos Gimnáziumba járt egykori osztálytársak, akiknek az osztálya anno a tanulásban, a sportban és a szórakozásban is élen járt. Nagyon jó közösségük volt, amely végigkíséri őket életük útján. 

– Annak idején Gyönk a diákokat úgy megbecsülte, ahogy az országban talán ennek más településen is csodájára jártak, ezek a jó élmények ismét felidéződtek bennünk – mondta lapunknak az osztálytalálkozót szervező Kovács László, hozzátéve: a közös emlékek, a sztorik, az akkori hihetetlen gyönki miliő élményei mind előkerültek köztük, felidézték a kirándulásokat és mindent, ami a középiskolás évekbe beletartozik, szalagavatókat, bulikat, de még a kémia órákat is. 

Az osztálytársak általánosan főiskolát végeztek, van közöttük óvónő, tanárnő, szarvasmarhatenyésző, számítástechnikus, vállalkozó. Mostanra már mind nagyszülők, dédszülők, akik gondos odafigyeléssel vigyáznak múltjukra és jelenükre. 

– Az életben is segítjük egymást, nem csak ezeken az összejöveteleken. Elmondható, hogy mi mindannyian legalább havi rendszerességgel találkozunk – tette hozzá Kovács László, akinek a saját simontornyai panziójában gyűltek össze az egykori osztálytársak.

Elmondta, hogy számukra fontos, hogy az idén is látták egymást, együtt lehettek. Azokra is emlékeztek, akik már nem lehettek velük, a többségüket betegségek vitték el. Mindegyikük temetésén részt vettek, emlékükre gyertyát gyújtottak. 

Az egykori gyönki osztálytársak az ország számos helyszínén rendezték már meg érettségi osztálytalálkozójukat, voltak Abaligeten, Balatonszemesen és Tamásiban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában