Baja-Budapest

2023.10.11. 16:32

Közvetlen napi vonatjárat lenne jó

A tolnai önkormányzat is csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, amely a Baja-Budapest vasútvonalon közvetlen vonatjárat-pár indítását szeretné elérni – döntött a tolnai képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A tolnai önkormányzatot a bajai polgármester, Nyirati Klára kereste meg az üggyel kapcsolatban. Tájékoztatása szerint a bajai önkormányzat nemrégiben – a szekszárdi önkormányzattal is egyeztetve – az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz fordult, kérve, hogy Baja és Budapest között naponta legalább egyszer, oda-vissza irányban közlekedjen olyan vonatjárat, amelyről nem kell átszállni. Felkérték Zsigó Róbert és Horváth István országgyűlési képviselőket is a kezdeményezés támogatására.

Jelenleg csupán hetente egyszer, vasárnaponként közlekedik átszállás nélküli vonatjárat a Baja-Budapest vonalon. Átszállással ugyan több vonat is jár az érintett szakaszon, de vagy nagyon rizikós (túl rövid) az átszállási idő, vagy túlságosan hosszú (30-50 perc), ami jelentősen megnöveli a menetidőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában