Visszatekintés

2023.10.07. 19:00

Lapáttal vágta fejbe szomszédját egy dühös férfi

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

90 ÉVE rejtélyes támadásnak lett kárvallottja egy férfi Várdombon – írta meg  a Tolnamegyei Ujság 1933. október 7-i száma.. „Rigler Mihály várdombi munkanélküli földműves ellátogatott az édesanyjához, hogy tőle egy kis segítséget kérjen. Rigler ott megvacsorázott, majd vacsora után kiment a szérükertbe aludni. Nemsokára lépések zaja ébresztette fel és a félhomályban egy hatalmas doronggal kezében egy ember közeledett feléje. Már nem volt ideje, hogy felugorjék, mert a jövevény úgy agyba-főbe verte, hogy a balkarja eltörött és hamarosan eszméletét vesztette. Rigler Mihályt a szekszárdi közkórházba szállították, támadója kézrekeritésére megtették a szükséges lépéseket, amelyek máris eredményesek.

90 ÉVE súlyos vadászszerencsétlenség történt Pakson – közölte a Tolnamegyei Ujság 1933. október 7-i száma. „Major Ferenc kovácsmester barátai vadászatán, mint hajtó vett részt. Estefelé, mikor a társaság hazafelé indulva kocsira ült, a fegyvereket az ülések közé tették. Major Ferenc Hoffmann Ádám kocsijára ült és elhelyezkedés közben megrugott egy töltött puskát, amely elsült és a lövedék Major bal felső karját összeroncsolta. A sérültet nyomban beszállították a szekszárdi kórházba, ahol a karját rögtön amputálni kellett.”

90 ÉVE lapáttal vágta fejbe szomszédját egy dühös férfi – adott hírt egy verekedésről a Tolnamegyei Ujság 1933. október 7-i száma. „Folyó hó 2-án este összeveszett a szekszárdi Benedek-völgy két lakója. A vita hevében az egyik ellenfél felkapott egy vaslapátot és azzal szomszédját Motzer Nándort többször fejbevágta. A sérültet a közkórházba szállították, a támadó ellen pedig eljárás indul.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában