Oktatóprogram

2023.11.22. 09:55

A hallgatók betekintést nyerhettek a robottal végzett műtétek kulisszatitkaiba

Egy héten át robotok színesítették a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központjának sebészeti műtőjét – tájékoztatott a Pécsi Tudományegyetem.

Teol.hu

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Az Isle Academy (az első minimál-invazív sebészeti szimulációs központ Közép- és Kelet-Európában) oktatócsoportjával együttműködve a pécsi egyetem két komplett DaVinci robotsebészeti rendszert, és a gyakorlást segítő szimulációs konzolt telepített a központba, mellyel - Európában az elsők között - integrálta a robotsebészeti képzés alapjait a graduális sebészeti-műtéttani oktatásba.

A pécsi orvoskar hallgatóinak a hét során lehetőségük volt korunk legmodernebb sebészeti rendszerének a megismerésére és kipróbálására. A robotsebészeti oktatóprogramokat Európa több országában is vezető Isle Academy átfogó programja nagyszerű lehetőséget adott arra is, hogy a modern technológia és a hallgatók kreativitása találkozzon, így a képzésben résztvevők betekintést nyerhettek a robottal végzett műtétek kulisszatitkaiba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában