Adventi koszorú

2023.11.08. 17:00

A tamásiak ismét együtt díszítik fel adventre a várost

A hagyományokhoz híven a szervezők az idei évben is arra biztatják a Tamásiban élőket, hogy készítsenek díszeket a város nagy adventi koszorújára, amelyet minden évben a művelődési központ előtti rendezvénytéren felépített körszínpadra építenek fenyőágakból, négy gyertyával, amelyen azután az adventi vasárnapokon egyesével gyulladnak majd fel a fények.

Gazsó Rita

Beküldött fotó

Czink Judit, az adventi ünnepsorozatot szervező Tamási Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy a közös díszítés advent első vasárnapján, december 3-án kora este lesz, amelyre mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen helyezi el az általa készített arany színű díszeket a koszorún, hogy aztán év végéig sokan gyönyörködhessenek benne. 

Ezúttal 10-25 centiméter nagyságú, arany színű díszeket hozzanak azok, akik szeretnének részt venni a közös dekorálásban – hívta fel az érdeklődők figyelmét és hozzátette, hogy a munkák elkészítésekor gondoljanak arra, hogy időjárásálló alapanyagokat használjanak. Akik inkább többekkel együtt, közösen készítenének adventi díszeket, azoknak lehetősége lesz arra, hogy csatlakozzanak az első adventi vasárnap délutánján a művelődési központ előterében hagyományosan megrendezett karácsonyi vásár kézművesfoglalkozásához, ahol ilyenkor hagyományosan a koszorúra kerülő díszek is készülnek. 

A tamásiakat ezen kívül természetesen ezúttal is bensőséges, ünnepváró hangulatú programok várják majd az adventi hetekben, amelyről a későbbiekben részletesen beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában