Zöld Város program

2023.10.27. 13:17

Sajnos már rongálják a vadonatúj padokat, szeméttárolókat, játékokat

Tízmilliméternyi eső hullott az éjszaka, de a kivitelező megnyugtatott minket, hogy a hátralévő munkákat időre befejezik – kezdte a Zöld Város program helyzetét értékelő szokásos hétvégi értékelő sajtótájékoztatóját Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere.

Szepesi László

Sajtótájékoztató a Zöld Város projekt aktualitásairól Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere és Hámori Szabolcs, a kivitelezést fővállalkozóként végző sióagárdi HGT Invest Kft. ügyvezetője.

Fotó: Denes Martonfai

Elmondta, kérte az építőktől, hogy a múzeum melletti hősi emlékműnél az építkezés idejére elvitt neveket tartalmazó táblák Mindenszentekre, halottak napjára kerüljenek vissza, hogy az emlékezők, hozzátartozók leróhassák kegyeletüket.

A belvárosban a munka jó ütemben halad, Gyurkovics János most mégsem erről beszélt, hanem arról, hogy sajnos már jelentkeztek a vandálok, törnek, zúznak, rongálják az éppen elkészült, helyükre került padokat, szeméttárolókat, játékokat. A városban négy olyan kerékpárpálya épült az utóbbi években, ahol ugratni tudnak a biciklivel, így a fiatalok ne a sokmillió forintért felállított új szabadtéri bútorokon gyakorolják bravúros mutatványaikat, rongálva azokat.

Fotó: Mártonfai Dénes

Elmondta azt is, hogy időben megérkeznek a fák, cserjék, s december végére valamennyi a helyére kerül. – Befejező szakaszába lépett az építkezés, a munka 95 százaléka kész – vette át a szót Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője. A Prométheusz parkban és a Kölcsey lakótelep sétányán a térkő, illetve a macskakő utolsó darabjait teszik helyükre. Már megkezdték az elpakolást, folyik a tereprendezés, de sajnos javítani is kell a napokban megrongált kültéri eszközöket.

Elmondta azt is, már nem lesz útlezárás, mindenütt készek lesznek a járdák is. A sajtótájékoztató a Prométheusz park sarkán, a Babits Kulturális Központ melletti kis játszótérnél volt. A színes gumiszőnyegen már álltak a játékok. Mind ráccsal körbekerítve. – Ezt kényszerből tettük – mondta az építkezés vezetője. – Azért, hogy amikor befejeztük az egész munkát, ezeket is épségben adhassuk át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában