Teol.hu podcast

2023.11.14. 16:30

Dr. Eördögh Attila Magyarország egyik legjobb sportlövője

Ő maga erről úgy vélekedik, hogy legjobb lövész nincs. Egy-egy versenyszámban lehetnek valakinek legjobbak az eredményei.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Fotó: MW

Szakképzettsége is sokféle. Jogot végzett Szegeden, számítástechnikai szoftverüzemeltető, rendészeti szervező, és rendelkezik a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiber-bűnözés elleni főosztályának szakképesítésével is. Fegyvertartási, lövészetvezetői, lőszerszerelési engedéllyel szintén bír, és sportlövészetből bírói képesítéssel, ebben az évben pedig Kriminalisztikai szakértő egyetemi végzettséggel egészítette ki ezt a sort.

Legnagyobb vágya egyszer kijutni egy világbajnokságra az Egyesült Államokba, de erre anyagi okokból kevés az esély. Nem elkényeztetett sportág a sportlövészet, csak kisebb szponzoraik vannak, Dr. Eördögh Attilának például egyáltalán nincs, pedig nem olcsó sport, hiszen a gyakorlás során rengeteg lőszert kell felhasználni. Éppen ezért azokat ő maga készíti.

Tóth Tímea szerkesztőnkkel beszélgetett stúdiónkban. A podcast első részét itt hallgathatják meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában