Jótékonyság

2023.11.18. 11:13

Egész hétvégén gyűjtik az adományokat a szekszárdi hipermarketben

Egész hétvégén tart az adománygyűjtés a Tolna vármegyei élelmiszerláncokban is, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület november 17-18-19-én tartja a  karácsonyi adománygyűjtési akcióját.

Brunner Mónika

Fotó: Denes Martonfai

Az őcsényi csapat a Szekszárdi, Tartsay utcai Tesco Hipermarket áruházban gyűjt. A bejárat mellett kialakított átvételi ponton várják az adományokat.

– A gyűjtésben kizárólag önkéntesek vesznek rész, akiket személyesen kerestem fel, elmondtam nekik, hogy miről szól ez az egész gyűjtés–tájékoztatta lapunkat Árvay László, a gyűjtés önkéntes csapatvezetője, Őcsény Község Önkormányzata nevében. Hozzzátette: az őcsényi rászorulók részére gyűjtenek, hogy ezeknek az embereknek, családoknak szebbé tudják tenni a karácsonyát az adományaikkal.

A csapatban részt vállalnak Őcsény Község Önkormányzatának dolgozói, az Őcsényi Református Egyházközség dolgozói, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület helybeli önkéntes munkatársai, falubeli nyugdíjasok, helybeli közösségi szolgálatot teljesítő középiskolások, és néhány olyan személy aki fontosnak tartja a segítséget ebben a gyűjtésben.

A csapat létszáma a tervek szerint huszonnégy fő, mely tagokkal november tizennyolcadikán szombaton 8-19 óráig valamint vasárnap 8-18 óráig várják az adakozó szándékozó vásárlókat.

A gyűjtés alkalmával főleg tartós élelmiszereket várnak az adományozók részéről. Lisztet, cukrot, rizst, olajat, tésztaféléket, konzervet, bébikonzervet, szaloncukrot, csokoládét, de bármilyen tartós élelmiszer adománynak örülnek.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában