Ajándék

2023.11.29. 12:23

Hamarosan átvehetők lesznek a karácsonyi csomagok

December negyedikén, hétfőn kezdődik a hatvanöt évesnél idősebb szekszárdi polgárok ajándékcsomagjainak kiosztása.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester a karácsonyi csomagokkal (A szerző felvétele)

A városházával egy épületben lévő hajdani Bartina ABC-ben tartott sajtótájékoztatót szerdán reggel Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. A falak mellett több ezer egyforma csomag áll, december negyedikén, hétfőn kezdődik a hatvanöt évesnél idősebb szekszárdi polgárok ajándékcsomagjainak kiosztása.

Október közepétől november harmadikáig, 4700-an jelezték igényüket, azaz regisztráltak. Ezt követően a város pályázatot hirdetett, amelyre négy cég jelentkezett, s közülük a CBA adta a legkedvezőbb ajánlatot, így ők készítették el a korábbi évekénél nagyobb értékű, gazdagabb, egyenként ötezer forintot érő csomagokat. 

Mindegyik két és fél kilós, van benne szaloncukor, nápolyi, száraztészta, konyhakész rizs, kakaó, keksz, negró, csokoládé, mák, tea, pudingpor és citromlé. Ezeket az ajándékokat december 4-től 12-ig, az igénylők névsora alapján meghatározott napokon lehet majd átvenni a Béla király téri volt élelmiszeráruházban, hétköznap 8 és 16, pénteken 8 és 14 óra között. Negyedikén azok kapják meg, akiknek vezetékneve A, B illetve C betűvel kezdődik, 5-én D-től G-ig, 6-án Gy-től a Ke-ig, 7-én a Ki – Mi, 8-án a Mo – P, 11-én az R – Sz kezdőbetűs nevűek, és 12-én pedig azok, akiknek T, V, illetve Z a neve első betűje. Akik a jelölt napon nem tudják az ajándékcsomagot átvenni, azt december 14–15-én még megtehetik. 

Az átvételnél a személyazonossági igazolványt kell bemutatni, illetve a város internetes oldaláról letölthető meghatalmazással más is elviheti a meghatalmazók ajándékcsomagjait. Gyurkovics János elmondta, az esetleg megmaradó ajándékokat a Humán Szolgáltató Központ kapja, ők fogják majd a leginkább rászorultak emberek között kiosztani. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában