Így tüntetheti el

2023.11.18. 15:05

Itt a hűvös, nyirkos idő, támad a penész

Penész megjelenése esetén – amennyiben ez lehetséges – először a probléma okait kell megszüntetni, csak ezt követően foglalkozzunk a tünet, azaz a penészes falszakasz kezelésével. Gyakori tévhit, hogy a penész jellemzően csak régi bérházak és pincék „betegsége.” Apró spórái mindenhol jelen vannak a levegőben, ám a penészedés már nem mindenhol alakul ki.

Teol.hu

Illusztráció.

A fürdőszoba a béke szigete, ahol esténként megpihenünk, feltöltődünk, egy hűvös nap után szinte újjászületünk; igen, ez a fürdőszoba! Talán ez a leginkább kedvelt helyisége egy otthonnak, de az biztos, hogy a legkényesebb pontja is. Jellemzően a tartósan magas páratartalmú, nyirkos, rosszul szellőző, hőhidas felületeken jelenik meg. Amennyiben ezek a feltételek huzamosabb ideig fennállnak az otthonunkban, úgy nagyobb eséllyel számolhatunk penésszel.
Először magát a kiváltó okokat kell megszüntetnünk. Nézzük meg, csöpög-e a csap, szivárog-e a radiátor, gondoljuk át a szellőztetési szokásainkat, esetleg ha szükséges, helyezzük át a bútorokat – olykor már ennyi is elég ahhoz, hogy megakadályozzuk a penészedés továbbterjedését.

Térképezzük fel az épület állapotát és adottságait, majd ezután, ha szükségesnek ítéljük, gondoskodjunk a hőszigetelés újragondolásáról. A látható tünetek megszüntetéséhez, azaz a belső falfelület kezeléséhez speciálisan a cél érdekében kifejlesztett termékeket alkalmazzunk.

Első lépésként alaposan mossuk le az érintett felületet Silancolor Primer Plus penészlemosóval. Ezt követi a felület alapozása Silancolor Primer Plus penészedésgátló alapozóval, majd a végső bevonat képzése jó páraáteresztő képességű, mosható Silancolor Pittura penészedésgátló festékkel, ami több árnyalatban is kapható. Forrás: lakaskultura.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában