Nulláról kezdik a gyűjtést a tűzeset után

2023.11.20. 11:24

Karácsony előtt száz élelmiszercsomagot állítanak össze a rászorulóknak

Már 12 éve működik a tolnai karitász, most mégis a nulláról indulnak. Már ami a ruhagyűjtést illeti. Rengeteg adománnyal teli raktáruk ugyanis a nyár elején leéget.

Wessely Gábor

Szortírozzák a beérkezett férfi, női és gyerekruhákat. (A szerző fotója)

A plébánia melletti épületben szerencsére időben meg tudták fékezni a lángokat, így csak egy helyiség vált használhatatlanná: a ruharaktár. (A tüzet vélhetően valami elektromos meghibásodás okozta.)

Most az egykori polgári iskolában (ahol nincs tanítás) gyűjtenek a katolikus segélyszervezet tagjai, hogy karácsony előtt legyen mit szétosztani a rászorulóknak. Vecsei Tünde a szervezet vezetője elmondta, hogy kapnak tárgyadományokat is: konyhafelszerelést, lakásdíszt, játékot. Bútorok esetében csak közvetítő szerepet vállalnak, mert ágyakat, szekrénysorokat se szállítani, se raktározni nem tudnak.

Mentik a menthetőt a tűzeset után. (A szerző fotója)

Az élelmiszergyűjtést később kezdik. Pénzadományok is szoktak érkezni az ünnepet megelőző hetekben, s abból is tartós élelmiszert vásárolnak. Általában száz csomagot szoktak készíteni és eljuttatni a város szegényeinek: egyedülálló időseknek és nagycsaládosoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában