Szép gesztus

2023.11.03. 11:30

Karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskednek az időseknek

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik az önkormányzat az alacsony jövedelemből élő helyi nyugdíjasoknak – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Szabó Péter Paks polgármestere.

Gazsó Rita

Archív fotó.

Fotó: Molnár Gyula

– Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy van rá igény, hiszen évről-évre 500-700 érintett vette igénybe ezt a támogatást. Ez nagyon fontos mind az önkormányzat, mind pedig az érintettek számára, hiszen közelít a kereszténység egyik legszebb ünnepe, a karácsony, és ilyenkor gondolnunk kell a nyugdíjasainkra is, különösen az alacsony nyugdíjból élőkre – mondta a polgármester. Mint tájékoztatott, az ajándékcsomagokat a visszajelzések alapján állítják össze. A csomagban elsősorban a karácsonyi készülődéshez szükséges dolgok lesznek, így tartalmaz majd tartós élelmiszert, édességet, kisebb ajándéktárgyat.

Szabó Péter úgy tájékoztatott, hogy a karácsonyi ajándékcsomagra azok a paksi lakóhellyel rendelkező nyugdíjasok adhatják be igényüket, akiknek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 99 750, egyedül élők esetén pedig a 142 500 forintot. A háztartásokba kiküldött szórólap hátoldalán található kérelemnyomtatványt kell kitölteni, csatolva hozzá a jövedelemigazolást, melyből a család egy főre jutó jövedelme kiszámítható. A kérelemnyomtatvány a paks.hu honlapon is elérhető. A kitöltött kérelmet a Paksi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán kell leadni november 27-én 16 óráig.

Mint elhangzott, a hivatal megszervezi az ajándék házhozszállítását, amely december 1. és 20. között történik majd meg. A félreértések elkerülése érdekében az ajándékcsomagok átadása a személyazonosság igazolását követően történik. A jogosult vagy meghatalmazottja az ajándékcsomagot a hivatal ügyfélszolgálatán is átveheti a személyazonosságának igazolását követően, ezt a szándékot kérik jelezni az adatlapon. Mivel az ajándék átadásának időpontját nem tudják pontosan meghatározni, ezért Szabó Péter arra kérte a csomagot igénylő időseket, hogy ha a megadott időszakban valaki nem tud a lakásukon tartózkodni, egy írásos meghatalmazással bízzanak meg valakit az átvétellel, és az átadási címet közöljék az adatlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában