A Zongoraművész

2023.11.25. 14:48

Leleplezték a Lányi Péternek emléket állító szobrot

Új szoborral gazdagodott Szekszárdon a Liszt Ferenc tér: szombaton leleplezték a Lányi Péternek emléket állító, „A Zongoraművész” című alkotást.

Révészné Hanol Erzsébet

Leleplezték a Lányi Péternek emléket állító, „A Zongoraművész” című alkotást.

Fotó: Kiss Albert

Felavatták a Lányi Péter tiszteletére készült, „A Zongoraművész” című szobrot szombaton délelőtt Szekszárdon, a Liszt Ferenc téren. Az ünnepi alkalmon szép számmal gyűltek össze a művész ismerői, tisztelői, hogy részesei legyenek az alkotás leleplezésének, amely Fusz György szobrászművész munkája.

A megjelenteket Lányi egy régi, jó barátja, Orbán György köszöntötte, a város nevében pedig Gyurkovics János alpolgármester emlékezett a „kiváló tehetségre és nagyszerű emberre”. Rács Róbert, a Muslinca Férfikar jelenlegi vezetője felidézte a kezdeteket és az alapító egy-egy szállóigévé nemesült mondatát. Végül Fusz György szólt az alkotás folyamatáról. Mint mondta, nemcsak a zeneművészt, az embert is szerette volna megjeleníteni.

Az alkotás Fusz György szobrászművész munkája (Fotó: K. A.)

A szoboravatáson a Muslinca Férfikar mellett a Pécsi Tudományegyetem harsonaegyüttese volt a közreműködő. 

Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában