Online árverés

2023.11.15. 12:54

Lezárult a jótékonysági licit

Dupla rekordot hozott az idei tolnai internetes jótékonysági árverés. Egyrészt minden eddiginél több felajánlás érkezett, másrészt minden eddiginél több pénz is folyt be a licit során. 

Teol.hu

A befolyt összegből élelmiszer- illetve ajándékcsomagokat állítanak össze rászorulóknak (Illusztráció: MW)

Negyedszer hirdettek meg jótékonysági árverést a Tedd szebbé a karácsonyt! program keretében Tolnán. A nyolc helyi szervezet – a Családsegítő Központ, a Háló közalapítvány, a karitász csoport, a KÉSZ, a Civil Voks, a református nőszövetség, a kulturális központ és a Vöröskereszt – által meghirdetett és lebonyolított akció során rekord mennyiségű felajánlás érkezett: 508 tételnyi értéket ajánlottak fel helyi és környékbeli vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek.   

Mint arról Székelyi Anikó, a Családsegítő Központ vezetője beszámolt, az értékeket kategorizálták, egyenként lefotózták, leríással látták el, majd feltették az erre a célra létrehozott Facebook csoportba, amelyhez közel hétszázan csatlakoztak. Egy hétig lehetett licitálni, az online árverés kedden zárult le. 

Méghozzá nem is remélt, hatalmas sikerrel. Székelyi Anikó örömmel számolt be arról, hogy közel kétmillió, egészen pontosan 1.980.650 forinttal zárták az aukciót, ami minden korábbinál magasabb összeg, és amiért nagyon hálásak minden résztvevőnek. Mint mondta, a licitálók körében a legnépszerűbbek az élelmiszerek, a turisztikai szolgáltatások, a borok és a horgászcikkek voltak. 

Az értékek átvétele szerdán már meg is kezdődött, erre november 22-ig lesz lehetőség a családsegítő központban, nyitvatartási időben. A befolyt összegből élelmiszer- illetve ajándékcsomagokat állítanak össze rászorulóknak: idős, egyedülállóknak és gyermekes családoknak. A csomagokat még karácsony előtt átvehetik az érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában