Hajdan

2023.11.29. 07:30

Majd' kétmillió forintot loptak el egy pénztárból

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

25 ÉVE Schubert Éva, a későbbi Kossuth-díjas színművész lépett fel Szekszárdon a Deutsche Bühne Ungarn színpadán a Mágnás Miska című darabban. A Tolnai Népújság 1998. november 28-i számában így nyilatkozott: „Én reggel mindig úgy kelek fel, hogy jaj de jó, hogy esik a hó, vagy jaj de jó, hogy nem esik a hó. Azt már gyermekoromban megtanultam, hogy a napot jól kell lezárni. Nem szabad haragot vagy szorongást felhalmozni magunkban. Jól kell tudni aludni, s jól kell tudni felkelni. Az élet szerintem sokkal egyszerűbb, mint ahogyan azt sokan képzelik. Nekem soha nem volt szükségem pszichiáterre: miért ismerne a pszichológus engem jobban, mint én magamat?”

25 ÉVE „egymillió kilencszázezer forintot loptak el a Simontornyai Bőrgyár területén működő Simontornyai Bőr Kft. pénztárából” – adott hírt a bűnesetről a Tolnai Népújság 1998. november 25-i száma. „A tettes feltehetően álkulcs használatával jutott be a pénztár biztonsági zárral felszerelt helyiségébe. A mostani nem az első nagy értékű lopás a Simontonyai Bőrgyárban: tavaly közel egymillió forint tűnt el a gyár anyagosztályáról.” 

25 ÉVE „a szekszárdi Bezerédj Pál Általános Iskolában a Paksi Neutron Kommandó tartott bemutatót” – közölt fényképes tudósítást az eseményről a Tolnai Népújság 1998. november 28-i száma. „Legmodernebb fegyvereikkel, eszközeikkel ismertették meg a diákokat. Tájékoztatták őket arról, hogy mit, mire használnak, s beszélgettek a bevetésekről is.”

Képalá.: A tanulók megtekintették a kommandósok öltözékét és fegyvereit is
Fotó: Ótós Réka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában