Értekezlet

2023.11.23. 17:00

Nem éri őket felkészületlenül, ha bekeményít a tél

Az elmúlt években ugyan enyhe telekben volt részünk, ám a rendkívüli téli időjárási helyzetre való felkészülés nem maradhat el.

Révészné Hanol Erzsébet

Forrás: TVMKI

A kezelésben érintett szervezetek képviselői a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartottak egyeztetést. A megbeszélésen a Tolna Vármegyei Kormányhivatal, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Mentőszolgálat Dél-dunántúli Regionális Mentőszervezet, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., a Magyar Államvasutak Zrt. Pécsi Területi Igazgatósága, valamint a Magyar Közút Tolna Vármegyei Igazgatóságának képviselői vettek részt.

Az értekezlet célja, hogy a rendkívüli téli időjárás következményeinek kezelésében érintett ágazatok és szervezetek korábbi tapasztalataikat feldolgozzák, majd az egyes szakterületi feladatokat valamennyi résztvevővel megismertessék.

A megjelenteket dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok köszöntötte, azt hangsúlyozva, hogy egy rendkívüli helyzet csak úgy számolható fel gyorsan és hatékonyan, ha az érintett szervezetek szabályozottan együttműködnek.

A felkészülés második részében törzsvezetési gyakorlatot tartottak. Az összetett szimulációt a szekszárdi vezetési pontból irányítottak a rendelkezésre álló emberi erőforrások bevonásával, az informatikai- és egyéb technikai eszközök alkalmazásával.

A résztvevők Tolna vármegye különböző gyakorlati helyszíneiről kapcsolódtak be a katasztrófavédelmi együttműködési gyakorlatba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában