Rotary Club

2023.11.18. 10:45

Sétány viseli a klubtagok keze nyomát

Soros látogatásainak újabb állomásaként kedden Tolna vármegye székhelyét is felkereste Kovácsné Gila Erzsébet, a Rotary Magyarország kormányzója.

Szeri Árpád

Dr. Murzsa András, a RC Szekszárd tagja, Kovácsné Gila Erzsébet és Szrnka Pál a Tolnai Népújság szerkesztőségében. Fotó: Mártonfai Dénes

Elsőként a városházán fogadta őt – a Rotary Club Szekszárd vezetőségével együtt – Gyurkovics János. Az alpolgármester kötetlen beszélgetésen tájékoztatta vendégét Szekszárd és a rotarysták gyümölcsöző együttműködésről. Az alpolgármester a helyi közélet jeles résztvevői közé sorolta a szerveződést és kijelentette, hogy a jövőben is számít a klub munkájára, amihez a város kellő támogatást biztosít. A Rotary Club Szekszárd a jövő év januárjában tartja bálját, erre az eseményre tisztelettel meghívták az alpolgármestert.

A program ezt követően a régi vármegyeháza kertjében található Rotary kőnél folytatódott, a helyszínen a jelenlévők megemlékeztek volt tagtársaikról is. A PTE KPVK Rotary termében a a kormányzó a klub több mint húsz tagja – köztük Szrnka Pál régiós alkormányzó és Módos Ernő, a Rotary Club Szekszárd elnöke – jelenlétében tájékoztatást adott az eddig végzett, illetve a közeljövőben várható, legfontosabb feladatokról.

Ezzel együtt megismerkedett a szekszárdi klub utóbbi időben végzett ténykedésével. Elismerést kiváltó példaként szó esett arról az ezüst nyárfák és dísznövények szegélyezte, négy pihenőpaddal ellátott Rotary sétányról is, mely a szekszárdi kilátóhoz vezet.

Kovácsné Gila Erzsébet felkereste a Tolnai Népújság szerkesztőségét is, podcast beszélgetésben adott összefoglalást a Rotary humanitárius szolgálatban kiteljesedő tevékenységéről.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában