Együttműködési megállapodás

2023.11.08. 13:53

Sok fiatalt várnak az egészségügyi életpálya programra

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar "Modern Egészségügyi Életpályamodell Program" ismertetésére, illetve a partneriskoláival történő együttműködési megállapodás aláírására hívták meg a sajtó képviselőit szerdán délelőtt, a szekszárdi Belvárosi Kávéházba.

Mauthner Ilona

Gyurkovics János (hátul középen), Palotás József (mellette jobbra) és a programban résztvevő iskolák igazgatói. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: MAKOVICS KORNEL

Az eseményen részt vett Gyurkovics János alpolgármester, aki köszöntötte a vendégeket és elmondta, hazánk emberi erőforrása véges, így támogatni kell azt a kezdeményezést, amit a most induló egészségügyi életpályamodell képvisel, a fiatalok és az egészségügy találkozását.

Palotás József, a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Egészségtudományi Szakképzési és Továbbképzési Központ igazgatója elmondta, négy éve már, hogy a Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanáraival, diákjaival jó kapcsolatot ápolnak és sikerült azokat a diákokat megnyerni, akik leginkább motiváltak abban, hogy az egészségügyi pályát válasszák majd. Emellett cél, az egészségtudatos magatartásra való nevelés is.

Dr. Sudárné Fekete Katalin, a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Karához tartozó Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta, intézményük, több mint ötven éve járul hozzá, hogy elkötelezett egészségügyi dolgozókat képezzen. A náluk végző diákok jó eséllyel tudnak elhelyezkedni, illetve akinek arra van igénye, tovább is tanulhat. Most a közös feladat az, hogy segítsék az egészségügyi életpályamodell programhoz csatlakozott általános iskolákat, a diákokat, szülőket, osztályfőnököket.

Dr. Baráth Csilla, a Szekszárdi Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta, a szekszárdi tankerületből négy általános iskola – a Babits, a Baka, a Dienes és a decsi – csatlakozott a programhoz, a tamási tankerületből pedig három iskola, a teveli, a cikói, és a bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Dr. Baráth Csilla elmondta, a diákoknak az említett intézményekben lehetőségük lesz arra, hogy megismerjék az egészségügyi szakmák sokszínűségét, megismerhetik a szakembereket, nyílt napokon, kirándulásokon vehetnek részt. Mindezek ismertében a diákoknak lehetőségük lesz jól átgondolt döntést hozni a továbbtanulásukat illetően.

A rendezvény azzal zárult, hogy a felsorolt általános iskolák igazgatói és Palotás József a Modern Egészségügyi Életpályamodell Programra vonatkozó együttműködési megállapodást írtak alá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában