Szalagavató

2023.11.19. 13:00

Sok-sok emlékből állt össze a búcsúbeszéd

Rendhagyó búcsúbeszéd hangzott el a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium szalagavató ünnepségén.

Steinbach Zsolt
Fotó: Németh István

A szöveg úgy született, hogy előzetesen valamennyi végzős diákot megkérdeztek a gimnáziumi években szerzett élményeikről, emlékeikről, és ez alapján állították össze a beszédet. Ebben a tanévben három osztály, közel hatvan diák végez a tolnai gimiben.

A Lovardában pénteken este rendezett ünnepségen Lengyel Panna, Zsolnai Ágnes és Beck Szabolcs (zene), Deli Bence (vers), Kovács Eszter Dominika (11.-es búcsúztató), a végzősök részéről Vigh Vivien (próza), Hefner Dorka és Dobai Gergely (búcsúbeszéd) működött közre.

A gimnázium igazgatója, Pálinkás Gábor sportos hasonlattal többek között arról beszélt, hogy az elmúlt évek során akadtak olyan időszakok, amikor elég volt lassabban futni, most viszont a végzősöknek a sprint következik.

Természetesen nem maradhatott el a szülőkkel való tánc és az egyes végzős osztályok báli ruhában előadott, látványos keringő-koreográfiája sem. A szalagtűző bállal zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában