Szociális Munka Napja

2023.11.11. 16:00

Szívvel-lélekkel, szakmai tudással, emberséggel végzik hivatásukat

Kovács-Solymosi Anita, a Bonyhádi Család-és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője vehette át Filóné Ferencz Ibolya polgármestertől a képviselő-testület által alapított Molnár Józsefné-díjat november 10-én, a Szociális Munka Napja alkalmából megtartott ünnepségen.

Vizin Balázs

Filóné Ferencz Ibolya polgármester (balra) köszöntötte a kitüntetett Kovács-Solymosi Anitát (A szerző fotója)

– A mai ismét egy ünnepnap, hiszen szépen megterített asztalok, kedves arcok, ünnepi hangulat tárul elénk, együtt lehetünk a szociális munkát végzők tisztelete, elismerése alkalmából – emelte ki köszöntőjében Sebestyén Orsolya. A Bonyhádi Gondozási Központ vezetője kifejtette, a szociális munka napján köszönet jár minden munkavállalónknak, aki az év valamennyi napján maximális hozzáállással látta el az idősek, családok, gyermekek gondozását, ápolását, segítését.

Köszönöm nektek, hogy a szíveteken viselitek segítségre szoruló embertársaink sorsát, hogy hűek vagytok az intézményünkhöz, segítitek, támogatjátok egymást. Hálás vagyok azon kollégáknak, akik a munkavégzés mellett időt fordítanak a képzésekben való részvételben, dr. Szabóné Bauer Adrienn és Kovács-Solymosi Anita kolleganőknek, hogy vállaltátok a képzésekben a felkészítő oktatók, mentorok szerepét. 

Az elmúlt egy évben is bebizonyosodott, hogy egyre jobban összekovácsolódott szakmai csapat áll Bonyhád város és a járáshoz tartozó települések szolgálatában. Munkánknak csak egyik szegmense a szakmai feladat ellátása, ehhez még szükséges egy szívvel-lélekkel rendelkező személyiségjegy, hiszen sokszor nagyon sokat jelent az ellátás biztosítása mellett egy ölelés, egy kedves szó, egy őszinte mosoly – mondta Sebestyén Orsolya. 

– Köszönöm, hogy ilyen emberek vagytok és a Gondozási családot erősítitek – fogalmazta meg a vezető. Hozzátette, ez az a nap, amikor egy kollegát Bonyhád város képviselő-testülete külön kiemeli, elismeri a hosszú évek óta magas színvonalon végzett tevékenységét. 2023-ban a Molnár Józsefné Erzsi néni neve által jelzett díjat Kovács-Solymosi Anita, a Család-és Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője vehette át. 

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál 2007. december 1-jén kezdte munkáját, itt elsősorban családgondozással, krízishelyzetek megoldásával foglalkozott kezdetben Bonyhád városában, majd Mucsfa és Váralja településeken is.  2012. január 1-jétől a Szakmai egység vezetőjévé nevezték ki. 2016. január 1-jétől a Szolgálat és a Központ különválása miatt a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője lett.

Nemcsak irányító feladatkört képes betölteni, hanem aktívan szerepet vállal egy-egy gondozási, segítségnyújtási, problémamegoldási folyamatban. Nincs olyan kolléga, aki ne került volna vele már kapcsolatba az itt töltött 16 éve alatt. 

A Bonyhádi Család- és Gyermekjóléti Központ dolgozói által alapított Életút Kistérségi Közhasznú Egyesület elnökhelyettese, ahol feladatai a pályázatok figyelése, megírása, lebonyolítása, beszámolók készítése, szakmai irányítás, szakmai programok megvalósítása. Elengedhetetlennek tartja a szakmai utánképzést, ezen elv mentén szakmunkástanulók gyakorlati oktatását végzi szociális ápoló és gondozó szakmában. 

Nemcsak munkamorálja, hanem baráti kapcsolatai, jóindulata segítik abban, hogy az intézmény gördülékenyen működhessen, igyekszik mindenkit segíteni, mindenkiben meglátni az értéket és azt erősíteni. A hosszú évek munkája csak megerősítették, hogy megfelelő pályát választott. A mindig csinos kinézete ellenére, ha a helyzet úgy kívánja ablakot tisztít a családsegítőben, erőteljesen kiveszi részét az intézmény körüli munkálatok elvégzésében is. Erzsi néni szavaival élve: már két „keresztlánya” van, immáron Anitával bővül a család! Erzsi néni! Köszönjük, hogy Anitát is magáénak érzi! – hangsúlyozta Sebestyén Orsolya. 

– Én azt kívánom, hogy Erzsi néninek még nagyon sok „keresztlánya” legyen, mert ez akkor nagyon sok jót eredményez! – ezt már Filóné Ferencz Ibolya mondta. A város polgármestere adta át a kitüntetést Kovács-Solymosi Anitának szeretetteljes gratulációja mellett. Kiemelte, nem csak Anita munkájáért hálás, a csapat valamennyi tagjának köszönetet mondott a mindennapok során tanúsított példaértékű szerepvállalásukért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában