Szekszárdi Járásbíróság

2023.11.16. 20:16

Több mint kétmillió forinttal rövidítettek meg egy bátai idős embert

Csalás bűntettében hozott jogerős ítéletet szerdán a Szekszárdi Járásbíróság.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció. Fotó: Mártonfai Dénes

A vádlott és két társa egy 83 éves férfit károsított meg, miután 2021. március 18-án felkeresték őt bátai otthonában azzal az ajánlattal, hogy amennyiben igényt tart rá, lecserélik a ház ereszcsatornáit.

A vádlott azt mondta a sértettnek, hogy a munkadíj 30 ezer forint, de a végösszeget csak a felhasznált anyag mennyiségének függvényében tudja közölni. A sértett megrendelte a munkát, amelynek elvégzése után a vádlott – kihasználva a sértett idős korát – 2 millió 650 ezer forintot kért az ereszcsatorna cseréjéért. Az idős férfi kifizette az összeget, holott a ténylegesen elvégzett munka értéke 322 350 forint volt.

A férfi a tárgyaláson beismerte a bűnösségét, emellett a sértettnek okozott kárt az eljárás alatt megtérítette. A járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettében, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában