Segítség az önkormányzattól

2023.11.01. 07:30

Tolnanémedi hatvanegy köbméter szociális tűzifát oszt szét

A mintegy ezer fős Tolnanémedi önkormányzata hatvanegy köbméter szociális tűzifát oszt szét a rászorulók között novemberben.

Brunner Mónika

A kép illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Vígh László polgármester hangsúlyozta: a települések évről évre egyre kevesebb tűzifára tudnak pályázni. A szociális juttatásokkal kapcsolatban ismertette, hogy Tolnanémedi lakossága nagyrészt nehezebb szociális helyzetben van, a településen inkább idős emberek laknak, akik megszenvedik az egyre nagyobb áremelkedéseket. A falugondnoki szolgáltatásukkal elsősorban nekik kedveznek, térítésmentesen hordják ki otthonaikba az ebédet Pincehelyről. Ha szükséges számukra az orvosi vizsgálat, vérvétel, akkor Szekszárdra, Tamásiba, Pincehelyre is elszállítják őket a falugondnoki busszal. 

A településen már készülnek az év végi ünnepekre, bíznak abban, hogy az idén is tudnak karácsonyi csomagot osztani a lakosoknak. Az óvodásokkal együtt ünneplik a Mindenszenteket. Vígh László a temetési segéllyel kapcsolatban elmondta, hogy ha a hozzátartozó nem tudja eltemetni a halottját, akkor a tolnanémedi önkormányzat hamvasztásos temetést rendez. Rendkívüli települési segélyt sajnos nem tudnak adni, mert erre nincs anyagi keretük.

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában