Kvízsorozat

2023.12.28. 14:00

A Fekete Gólyák csapata Oroszországba készül – galériával

Ötfordulós kvízsorozatot szervezett paksi iskolásoknak a Roszatom.

Gazsó Rita

Az Energetikai Szakközépiskola csapata lett a legjobb

Fotó: Molnár Gyula

A legjobb csapat egyebek mellett a Paksi Atomerőműhöz hasonló novovoronyezsi erőműbe is ellátogathat. Az atomenergetikai kvízverseny döntőjét múlt kedden rendezték meg a Csengey Dénes Kulturális Központban, Pakson. A Roszatom támogatásával szervezett megmérettetés-sorozat öt fordulóján összesen négy paksi iskola diákcsapata, 40–50 fiatal vett részt, akik az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, a Vak Bottyán Gimnázium, az I. István Szakképző Iskola, valamint a paksi Balogh Antal katolikus iskola tanulói voltak. 

A diákok minden fordulóban, így a döntőn is azonos témakörökben való jártasságukról tettek tanubizonyságot. Ezek között az általános műveltségi kérdések mellett iskolai tananyagból vett témák, film, zene, valamint az atomenergetikával kapcsolatos tudnivalók szerepeltek kvíz formában, vagyis általában négy válasz közül kellett eltalálniuk a megfelelőt. 

Az atomkvíz-sorozat folyamán végig nagyon ügyesek voltak a diákok, egyre jobb eredményeket produkáltak az egyes fordulókon – mondta Kóti Lóránt, az Atomkvízt szervező Rosatom Central Europe Kft. PR-menedzsere, akitől megtudtuk, hogy a keddi, végső megmérettetésen összesen öt csapat indult el. A verseny tétje ezúttal az volt, hogy melyik csapat nyeri a versenyt és ezáltal melyikük utazhat el Oroszországba.

Végül az Energetikai Szakközépiskola Fekete Gólyák csapata nyerte a fődíjat, akik az előző fordulóból is győztesen kerültek ki. Jutalmuk egy novovoronyezsi atomerőmű-látogatás, ahol a paksihoz hasonló erőmű blokkját tekinthetik meg a jövő nyáron, amelyet követően egy moszkvai városnézés után egy kéthetes üdülésen vesznek részt az Urálban vagy a Fekete-tenger partján a Roszatom Iskolája nevű program részeként, amelyet játékos, komplex képzési programnak nevezett Kóti Lóránt. 

– A versengő diákok, helyezéstől függetlenül, valamennyien nyertesei voltak a kvízsorozatnak: hiszen ismeretekkel, tudással gazdagodtak, rendkívül sokat fejlődtek a fordulók során – mondta a PR-menedzser, aki hozzátette, hogy a sorozat jövőre folytatódik, amelynek a legjobb eredményt elért csapat lesz a szervezője és a kérdések kidolgozója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában