A Mikulással jött a Grincs és a Karácsonyi segédmanó is

2023.12.10. 20:00

A szekszárdi Szent István Házba érkeztek a nagycsaládosokhoz

A Mikulás, a Grincs és a Karácsonyi segédmanó a szekszárdi Szent István Házba érkezett, hogy megajándékozza a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete tagcsaládjainak gyerekeit szombaton. Az ünnepség résztvevőit itallal, étellel és sok-sok ajándékcsomaggal várták.

Brunner Mónika

A Mikulás, a Grincs és a Karácsonyi segédmanó ajándékozta meg a nagycsaládos gyerekeket.

Fotó: Mártonfai Dénes

Mikulás napi rendezvényt tartott a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete a szekszárdi Szent István Házban. 

Heim Károlyné, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, hogy az ünnepséggel szerettek volna egy kis örömet szerezni a gyerekeknek, az őket kísérő felnőtteknek, akik végre tudtak közösen beszélgetni. A Mikulás, a Grincs és a Karácsonyi segédmanó ajándékozta meg a nagycsaládosok gyermekeit.

A csomagok kibontása után kézműves foglalkozások is várták őket, a kisebbek színeztek, fenyőfát készítettek, a nagyobb gyerekek és a felnőttek adventi asztaldíszt készítettek. Az ünnepség résztvevőit üdítőkkel, pogácsával és süteménnyel kínálták. 

Tíz szekszárdi családdal kezdődött minden a rendszerváltás idején

Heim Károlyné elnök az egyesületüket bemutatva elmondta, hogy annak idején tíz családdal, 1988 őszén jött létre egy nagycsaládos csoport, melyet 1990-ben jegyeztek be a Cégbíróságon. Innen számolják a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete megalakulását. Közhasznú egyesületként működnek 1998 óta, nincs fizetett alkalmazottjuk, nem kapnak állami támogatást.

Tagdíjból, pályázati pénzekből és egyéni adományokból tartják fenn magukat. Az egyesület tagcsaládjainak száma ingadozó, most harmincöt van Tolna vármegye több településéről, például Szekszárdról, Őcsényből, Decsről, Várdombról, Tengelicről, Medináról, Felsőnánáról, Szakályról és Bonyhádról. 

Szeretnének új kisgyerekes családokat maguk közé csábítani

A kis közösség, mint maga is egy nagycsalád, közösen kirándul, ünnepel és igyekszik egymás számára is felejthetetlen élményeket szerezni. Ezt, valamint a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják az évenkénti állandó programjaik.

Havi rendszerességgel tartanak összejöveteleket, ahol a családokat érintő időszerű tájékoztatásokat beszélik meg és tervezik a következő közös programot. A rászoruló tagok támogatását célozzák az adománygyűjtési és szétosztási akciók. Szerepel benne bútor, ruhanemű, tartós élelmiszer, műszaki cikkek. 

Szeretnék az egyesületet kicsit fiatalítani, új kisgyerekes családokat maguk közé csábítani. Velük együtt olyan programokat összeállítani, ahol a gyerekek barátkozhatnak hasonló korú társaikkal. Olyan közösséget teremteni, ahova szülő-gyerek szívesen jár, szívesen tartozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában