Hajdan

2023.12.18. 10:16

A tervezetthez képest jelentős elmaradás van a traktorosképzésben

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: northfoto.com

60 ÉVE felháborodtak a Tolna megyei tanács végrehajtó bizottságának tagjai az úgynevezett a B-4-es szekszárdi szövetkezeti ház hanyag

kivitelezése miatt – tudósított az ülésről a Tolna Megyei Népújság 1963. december 21-i száma. „A napokban került sor az átadással kapcsolatos szemlére, mivel a munkát a Komlói Építőipari Vállalat készre jelentette. Az épületet az építtetők nem vették át, mivel ott rendkívül sok súlyos hiányosságot tapasztaltak. A végrehajtó bizottság tagjai felháborodással értesültek az építkezéseknél tapasztalt hiányosságokról, s elhatározták, hogy minden lehetőt megtesznek a szövetkezeti építtetők jogainak védelme érdekében.”

60 ÉVE a tervezetthez képest jelentős elmaradásban volt a megyében a traktorosképzés téli programjának megvalósítása – kongatta meg a vészharangot a Tolna Megyei Népújság 1963. december 18-i száma. „Ezer főt kellene kiképezni, ennyit kívánnak a legminimálisabb igények és az ezerből eddig 234 fő még hiányzik. Lényegében tehát az érkező új gépek, traktorosok nélkül maradnak, ha nem történik a járások és a termelőszövetkezetek részéről megfelelő intézkedés a hiányzó 234 személy beiskolázására.”

60 ÉVE a megye közútjait 15-35 centiméteres hótakaró borította be – adott időjárási helyzetjelentést a Tolna Megyei Népújság 1963. december 23-i száma. „A helyenként igen erős szél akadályokat képezett, s ennek következtében számos út járhatatlan volt. Több Tolna megyei község fél napnál is hosszabb ideig megközelíthetetlen volt. Gerjen 15 órát volt megközelíthetetlen, de Kölesdre sem jutottak el még a késő esti órákban a Diófási csárda felöli úton.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában