Visszatekintés – július III.

2023.12.29. 15:00

Cyclekart verseny és nosztalgia vonat idézte a múltat

Kaposszekcsőn különleges járművek rótták a köröket, a falunapot ugyanis cyclekartverseny színesítette.

Révészné Hanol Erzsébet

Békebeli vonat zakatolt Dombóvárról Bátaszékre, a 424-es gőzmozdony vitte végig a nosztalgiavonatot Fotó: Kiss Albert

Különleges járművek rótták a köröket Kaposszekcsőn, a falunapot ugyanis cyclekartverseny színesítette (Beküldött fotó)

A versenyzők saját kezűleg épített autóikkal álltak rajthoz, amelyek a múlt századelő versenyautóinak másai. Még ezeknél is kisebb négykerekűek „zümmögtek” Szekszárdon, ahol a Spurkerék Modellező SE szervezésében rendezték meg az RC Off-Road Magyar Bajnokság 3. fordulóját.

A Spurkerék Modellező SE szervezett bajnoki fordulót Fotó: M. D.

Százötven éve adták át a Dombóvár és Bátaszék közötti vasúti szakaszt. Az évforduló alkalmából különleges, „békebeli” vonat, a 424-es gőzmozdony vitte végig a nosztalgiavonatot a hatvan kilométeres útvonalon.

Németkéren chicagói vendégeket fogadtak, ugyanis európai turnéjának egyik állomásaként ott töltött néhány napot az American Aid Society of German Descendants táncegyüttes, és a Németkéri Német Nemzetiségi Tánccsoporttal közös sváb folklóresten léptek fel.

Írók, költők, irodalombarátok részvételével ismét megrendezték a Szekszárdi Magasiskola Mészöly Miklós Irodalmi Akadémia alkotótábort és mesterkurzust. Szekszárd másik kiemelt irodalmi személyiségéről, Baka Istvánról is megemlékeztek júliusban, születésének 75. évfordulóján. Szily Lajost, a szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola tanárát jubileumi hangversenyen köszöntötték, a trombitamester ugyanis negyvenöt éve van a pályán. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában