Visszatekintés – október III.

2023.12.30. 19:00

Elsőségekkel gazdagodtunk

A dombóvári Tieger Endre ötödik győzelmét aratta a Nemzeti Vágta fogatversenyén, miután első helyen végzett Szilvásváradon.

Révészné Hanol Erzsébet

A Remete-kápolna berkenyéje lett az év fája. Fotó: Mártonfai Dénes

A szekszárdi Remete-kápolna berkenyéjéről több alkalommal is írtunk lapunkban és hírportálunkon, szavazásra buzdítva olvasóinkat. Nem hiába, ugyanis októberben kiderült, hogy ez a fa kapta a legtöbb voksot az Év Fája versenyben, így első helyen végzett.

Beporzóbarát óvodakert létrehozására nyert el támogatást a Szekszárdi 1. Számú Óvoda. Az intézmény a „Panelparadicsom” című projektben 2,5 millió forint támogatást kapott a megvalósításhoz.

A györkönyi evangélikus templom különleges ünnepi alkalom helyszíne volt. Egy viharos reggelen megsérült és leesett a toronysüveg felső része, felfedve az ott 1885 óta megbúvó időkapszulát, a helyreállítás során pedig elhelyeztek ott egy újabbat. Ebbe többek között belekerült a Tolnai Népújság azon lapszáma, amelyben beszámoltunk a múltbéli üzenet előkerüléséről.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ennek kapcsán figyelemfelhívó sétát tartottak Szekszárdon, amellyel azt szerették volna hangsúlyozni, hogy ha korai stádiumban ismerik fel a betegséget, nagy a gyógyulás esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában