Különleges esemény

2023.12.10. 15:40

Fénytraktorok és Mikulásbusz vonult fel Tamásiban

Rendőri felvezetéssel vonultak a hatalmas fénytraktorok, valamint egy Mikulásbusz gyerekutasokkal Tamásiban szombaton a kora esti órákban. A feldíszített mezőgazdasági munkagépeket, a Mikulásbuszt és utasait népes közönség fogadta. Az úttesteknél, a járdákon állva fotózták és videófelvételeket is készítettek a különleges eseményről.

Brunner Mónika

Rendőri felvonulással vonultak a fénytraktorok és a Mikulásbusz.

Fotó: Mártonfai Dénes

"Fuss és segíts!" címmel tartottak jótékonysági eseményt Tamásiban, amely programeleméhez tartozott a Mikulásfutás, ezt kísérte a Fénytraktor Promenádé, azaz a fényekkel díszített mezőgazdasági munkagépek, egy Mikulás autóbusz gyerek utasaival és a szintén utas Mikulással. A díszes traktorok ezután is végig vonultak a városon, a népes közönség nagy örömére, amely fotózta, videózta is az eseményt. 

Kutyákkal, biciklivel, rollerral is teljesítették a távot

Martinka Diána, a Futamási futócsoport vezetője lapunknak elmondta, hogy a program a jótékonysági futással kezdődött, kétezeregyszáz méteres távon. Itt nem volt első, második, harmadik helyezett, mindenki kedvére választhatta meg a tempót. Volt, aki futott, volt, aki gyalogolt, kutyával, biciklivel és rollerral is teljesítették a távot. Az indulók Mikulás jelmezt, vagy sapkát húztak, villogókat, fejlámpát, karpántot viseltek. A befutókat egyedi készítésű éremmel, forralt borral, meleg teával, forró kakaóval, csíkos kaláccsal, szaloncukorral várták. 

Martinka Diána a fénytraktorok felvonulásáról elmondta, hogy Tamásiban már számos alkalommal tartottak ehhez hasonló fénytraktor promenádét. A kivilágított traktorok a héten más alkalommal is felvonultak Tamásiban. 

Janicsák Veca is fellépett 

A szombati rendezvényt az adománygyűjtő sátrakkal a tamási Coop Bokréta szupermarket előtti területen tartották, ahol a színpad is helyet kapott. Fellépett a Szent Cecília Katolikus Zenekar, a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium Általános Iskolai Tagozatának 3. a osztálya Betlehemes jelenettel, valamint Amerein-Moizer Adrienn és Hegedűs Gyula adott zenés műsort. Az est sztárvendége Janicsák Veca énekesnő volt. 

Három szervezetnek gyűjtöttek 

A rendezvényt a Futamási futócsoport szervezte a Kopka Zrt. támogatásával. Céljuk volt, hogy megmozgassák az embereket, valamint adományt gyűjtsenek. Három szervezetnek gyűjtöttek, a Rászoruló Gyermekekért Alapítványnak édességcsomagot, gyümölcsöt, a Tamási Állatvédő Egyesületnek tápokat, konzerveket, törölközőket, a Tamási Szociális Központnak tartós élelmiszereket, tanszereket.

A vendégek, akik nem hoztak adományt, becsületkasszába adakozhattak a forralt borért, meleg teáért, kakaóért cserébe. A befolyt összegből is a három szervezetet támogatják. A Futamási futócsoport öt éve működik, és ez a negyedik, hogy jótékonysági Mikulásfutást megrendezték, ám az első alkalom, hogy ilyen nagyszabású eseményt hoztak létre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában