Visszatekintés – május III.

2023.12.28. 13:57

Gazdag programban volt részünk a pünkösdi hétvégén

Igazán gazdag programkínálattal zárult a hónap.

Révészné Hanol Erzsébet

Éjszakába nyúlóan koncertek váltották egymást

A pünkösdi hosszú hétvégén délelőttönként családi programok, délutántól éjszakába nyúlóan kulturális műsorok, koncertek váltották egymást a vármegyeszékhelyen. A Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál részeként Bogár István emlékére rendezték meg a „Cinege­madár” Tolna Megyei Népdal­éneklési és Népzenei Verseny döntőjét, amelyre tizenkilencen kaptak meghívást. Bátaszéken rétessel, finom borokkal, német nemzetiségi dalokkal, táncokkal ünnepelték a pünkösdöt.

Erre a hétvégére esett a gyermeknap is, amikor bőségesen kínáltak látnivalót és szórakozási lehetőséget a legkisebbeknek vármegyeszerte. Őcsényben a V. Pünkösdi Égi Túra és Közlekedés Biztonsági Napot rendezte meg a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság, amelynek leglátványosabb eleme egy rendőrségi és egy katonai helikopter volt. Bonyhádon a hősök napjához kapcsolódóan a lánglovagok és a katonai hagyományőrzők találkoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában